Pasta Cacio e pepe
...klassisk romersk pastaret no. 1
Cacio e pepe er en klassisk, traditionel ret fra Lazio-regionen, særligt kendt fra Rom. Derfor anvender man også Pecorino Romano, som på dansk betyder "den romerske pecorino". Denne pastaret er utroligt enkel og vidunderlig cremet..
Tid: 15 min.
Personer: 4
Credits: James Price
|
Ingredienser
400 g tørret spaghetti
2 spsk. hel sort peber
1 spsk. smør
2 store håndfulde revet pecorino
1 stor håndfuld revet parmesan
Fremgangsmåde
Knus peberet i en morter eller med en kagerulle. Det må hverken være for fint eller for groft.
Rist peberet af på en tør pande der er stor nok til at rumme al pastaen.
Imens sættes pastaen over i en gryde med rigeligt saltet vand.
Når peberet er ristet af i et par minutter kommes en spsk. smør på panden.
Det får lov til at bruse op og derpå kommes et par store skefulde pastavand på.
Skru ned og lad det simre lidt.
Når pastaen er halv færdig, fiskes den op af gryden og kommes over på panden.
Der spædes løbende med pastavand fra gryden mens pastaen koger færdig i panden - lidt som man ville lave risotto.
Når pastaen er al dente kommes osten i og der blandes og røres til osten er smeltet.
Tilsæt evt. lidt mere pastavand undervejs, så retten ender med at være lækker og cremet.
Servering
Server øjeblikkelig med et ekstra drys af peber.