Pasta Cacio e pepe

...klassisk romersk pastaret no. 1

 

Cacio e pepe er en klassisk, traditionel ret fra Lazio-regionen, særligt kendt fra Rom. Derfor anvender man også Pecorino Romano, som på dansk betyder "den romerske pecorino". Denne pastaret er utroligt enkel og vidunderlig cremet..

Tid: 15 min.
Personer: 4
Credits: James Price

Ingredienser

  • 400 g tørret spaghetti
  • 2 spsk. hel sort peber
  • 1 spsk. smør
  • 2 store håndfulde revet pecorino
  • 1 stor håndfuld revet parmesan

    Fremgangsmåde

  • Knus peberet i en morter eller med en kagerulle. Det må hverken være for fint eller for groft.
  • Rist peberet af på en tør pande der er stor nok til at rumme al pastaen.
  • Imens sættes pastaen over i en gryde med rigeligt saltet vand.
  • Når peberet er ristet af i et par minutter kommes en spsk. smør på panden.
  • Det får lov til at bruse op og derpå kommes et par store skefulde pastavand på.
  • Skru ned og lad det simre lidt.
  • Når pastaen er halv færdig, fiskes den op af gryden og kommes over på panden.
  • Der spædes løbende med pastavand fra gryden mens pastaen koger færdig i panden - lidt som man ville lave risotto.
  • Når pastaen er al dente kommes osten i og der blandes og røres til osten er smeltet.
  • Tilsæt evt. lidt mere pastavand undervejs, så retten ender med at være lækker og cremet.

    Servering

    Server øjeblikkelig med et ekstra drys af peber.