Pasta alla gricia
...klassisk romersk pastaret no. 2
Pasta alla gricia - cremet pasta med bacon og ost. En af de helt klassiske pastaretter fra det gamle romerrige og den anden opskrift af i alt 4. Den er enkel og så smager den hamrende godt!
Tid: 30 min.
Personer: 4
Credits: James Price
|
Ingredienser
350 g. tørret spaghetti
250 g. guanciale
75 g. pecorino romano
Friskværnet peber
Fremgangsmåde
Skær guancialen op i mundrette stykker.
Kom dem på en kold pande, som varmes op.
Lad dem stege roligt til fedtet er afsmeltet, og stykkerne er sprøde.
Fisk dem op og sæt dem til side. Hæld det meste af fedtet fra panden.
Sæt pastaen over i letsaltet vand.
Både guanciale og pecorino er meget salt.
Riv pecorinoen på den fine side af rivejernet.
Når pastaen er næsten al dente kommes den over i panden til stegefedtet sammen med nogle skefulde af kogevandet.
Vend hele tiden på pastaen og lad den blive færdigtilberedt i panden.
Tilsæt mere pastavand, hvis det virker for tørt.
Kom osten ved og bland grundigt, så der danner sig en cremet sauce.
Kværn godt med peber over og vend de sprøde stykker guanciale i pastaen.
Servering
Server omgående - evt. med mere revet pecorino.