Pasta alla gricia

...klassisk romersk pastaret no. 2

 

Pasta alla gricia - cremet pasta med bacon og ost. En af de helt klassiske pastaretter fra det gamle romerrige og den anden opskrift af i alt 4. Den er enkel og så smager den hamrende godt!

Tid: 30 min.
Personer: 4
Credits: James Price

Ingredienser

  • 350 g. tørret spaghetti
  • 250 g. guanciale
  • 75 g. pecorino romano
  • Friskværnet peber

    Fremgangsmåde

  • Skær guancialen op i mundrette stykker.
  • Kom dem på en kold pande, som varmes op.
  • Lad dem stege roligt til fedtet er afsmeltet, og stykkerne er sprøde.
  • Fisk dem op og sæt dem til side. Hæld det meste af fedtet fra panden.
  • Sæt pastaen over i letsaltet vand.
  • Både guanciale og pecorino er meget salt.
  • Riv pecorinoen på den fine side af rivejernet.
  • Når pastaen er næsten al dente kommes den over i panden til stegefedtet sammen med nogle skefulde af kogevandet.
  • Vend hele tiden på pastaen og lad den blive færdigtilberedt i panden.
  • Tilsæt mere pastavand, hvis det virker for tørt.
  • Kom osten ved og bland grundigt, så der danner sig en cremet sauce.
  • Kværn godt med peber over og vend de sprøde stykker guanciale i pastaen.

    Servering

    Server omgående - evt. med mere revet pecorino.