Pasta all'Amatriciana

...klassisk romersk pastaret no. 3

 

Spaghetti - eller f.eks bucatini all'Amatriciana er en af de klassiske romerske pastaretter. Guanciale eller panchetta, peperoncini, hvidløg, tomat, lidt hvidvin og revet pecorino. Enkelt og super lækkert!

Tid: 30 min.
Personer: 4
Credits: James Price

Ingredienser

  • 400 g spaghetti eller bucatini
  • 250 g. guanciale eller pancetta
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 1 tsk. tørrede pepperoncini
  • 1 lille glas hvidvin
  • 400 g. flaring;ede, hakkede tomater
  • Pecorino
  • Olivenolie
  • Salt og peber

    Fremgangsmaring;de

  • Guanciale eller pancetta skæres i mindre tern.
  • Steg ternene i en pande til det meste af fedtet er smeltet væk og de begynder at tage lidt farve.
  • Kom hvidløg og pepperoncini ved og lad det stege med i et par minutter.
  • Kom hvidvinen i panden og lad den koge ned til det halve.
  • Saring; kommes de hakkede, flaring;ede tomater ved, og saucen for lov til at simre helt stille mens spaghetti eller bucatini koges al dente.
  • Kom pastaen over i panden og bland.
  • Tilsæt en haring;ndfuld revet pecorino og bland igen.
  • Tilsæt evt. lidt af kogevandet fra pastaen til saucen for at lette den lidt. Server øjeblikkelig med ekstra revet pecorino.