Spaghetti - eller f.eks bucatini all'Amatriciana er en af de klassiske romerske pastaretter. Guanciale eller panchetta, peperoncini, hvidløg, tomat, lidt hvidvin og revet pecorino. Enkelt og super lækkert!
Tid: 30 min.
Personer: 4
Credits: James Price
Ingredienser
400 g spaghetti eller bucatini
250 g. guanciale eller pancetta
2 fed hakket hvidløg
1 tsk. tørrede pepperoncini
1 lille glas hvidvin
400 g. flaring;ede, hakkede tomater
Pecorino
Olivenolie
Salt og peber
Fremgangsmaring;de
Guanciale eller pancetta skæres i mindre tern.
Steg ternene i en pande til det meste af fedtet er smeltet væk og de begynder at tage lidt farve.
Kom hvidløg og pepperoncini ved og lad det stege med i et par minutter.
Kom hvidvinen i panden og lad den koge ned til det halve.
Saring; kommes de hakkede, flaring;ede tomater ved, og saucen for lov til at simre helt stille mens spaghetti eller bucatini koges al dente.
Kom pastaen over i panden og bland.
Tilsæt en haring;ndfuld revet pecorino og bland igen.
Tilsæt evt. lidt af kogevandet fra pastaen til saucen for at lette den lidt. Server øjeblikkelig med ekstra revet pecorino.