Pasta Alfredo

...hurtigt og lækkert

 

TIP:
Det er rigtig godt at bruge pastavand til at jævne saucen med, da det indeholder smag og stivelse fra pastaen..

Pasta Alfredo er en enkel og lækker cremet pastaret, som ved mit spisebord gerne bliver serveret som tilbehør til fx kylling og salater..

Tid: 15 min.
Personer: 4
Credits: valdemarsro.dk

Ingredienser

  • 400 g. pasta, f.eks. fettuccini
  • 1 dl. pastavand
  • 1 dl. piskefløde
  • 100 g. parmasan, revet
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk. smør, til stegning
  • Flagesalt
  • Sort peber, friskkværnet

    Fremgangsmåde

  • Kog pastaen i en stor gryde med rigeligt letsaltet vand til pastaen er al dente.
  • Husk at tage en dl af kogevandet fra.
  • Smelt smør på en pande og sauter hvidløg i smørret i nogle sekunder.
  • Kom fløde og kogevand fra pastaen på panden, sammen med friskrevet parmesan.
  • Rør det godt rundt til osten smelter.
  • Hæld vand fra pastaen, og kom pastaen på panden.
  • Vend den godt rundt i saucen og smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Anret på tallerkener med et drys frisk timian.

    Servering

    Du kan sagtens komme grøntsager i, fx broccolibuketter eller en håndfuld edamamebønner vil være lækkert til. Hvis der er friske ærter i sæson eller asparges, så er det også et hit at vende i pastaretten.

    Pasta Alfredo med kylling eller bacon. Du kan sagtens starte med at stege nogle stykker kyllingebryst filet eller baconskiver – sprødstegt parmaskinke er også godt – og vende i den lækre pastaret.