Rogan Josh-gryde

 

TIP:
Rogan josh-paste fås i etniske butikker. Alternativt anvendes en medium karry pasta og lidt kanel og kardemomme.

Tid: 2 timer
Personer: 4
Credits: Ugebladet Søndag

Ingredienser

  • 3/4 kg. oksebov
  • 2-3 spsk. foran josh-paste
  • Olie til bruning
  • 4 fed hvidløg
  • 25 g. ingefær
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. fennikelfrø
  • 1 tsk. garam masala
  • ½ ds. hakkede tomater
  • 1 stang kanel
  • 2-3 dl. oksebouillon
  • 50 g. græsk yoghurt 10%
  • Salt og peber
  • Frisk koriander

    Fremgangsmåde

  • Skær kødet i store terninger og vend det i foran josh-krydderiet.
  • Brun kødet lidt af gangen i olie i en stor gryde.
  • Tilsæt hakket hvidløg, revet ingefær og krydderier og svits i 30 sekunder.
  • Hæld tomat, kanel og bouillon ved.
  • Lad det simre under låg i ca. 2 timer, til kødet er mørt.
  • Rør yoghurten i, kog op og smag til med salt og peber

    Servering

    Server med ris og grofthakket koriander.