Roastbeef

...garanteret rød og lækker

 

OBS:
Opskriften er til en oksefilet (roastbeef) på 1 kg. Nogle gange sælger supermarkederne små roastbeefs på en 750-850 gram.

Du skal beregne kogetiden således:
(Vægt i gram / 1000) x 18


F.eks. (750 gram / 1000) x 18 = 13,5 minut
(du kan godt runde op til 14 minutter)

Tid: 30 min.
Personer: 4

Ingredienser

  • Roastbeef, ca. 1 kg.
  • Margarine eller smør
  • Salt
  • Peber
  • Evt. hvidløgspulver

    Fremgangsmåde

  • Sæt vand over i en gryde stor nok til at roastbeef'en kan være der og kan dækkes med vand. (Roastbeef'en skal ikke i gryden endnu)
  • Når vandet koger, kommes roastbeef'en i det kogende vand, låget lægges på og skru ned for blusset.
  • Kog roastbeef'en i 18 minutter. (den skal ikke bulderkoge, men kun lige koge, så check undervejs)
  • Tag roastbeef'en op på minuttet, læg den på et spækkebræt og tør den med køkkenrulle.
  • Krydr med salt, friskkværnet peber og evt. hvidløgspulver og brun roastbeef'en på en pande ved høj varme i margarine eller smør, evt. tilsat lidt olie.
  • Brun på alle (fire) sider, tag af panden og pak roastbeef'en ind i folie.
  • Lad den hvile i 10-15 minutter. Derefter fjernes snor og roastbeef'en skæres ud.