Pirogger

...med chilitomatsauce

 

TIP:
Tilbered piroggerne i god tid, frys dem eventuelt ned.
De kan spises både kolde og lune.

Tid: 1 time + bagetid 15 min.
Antal: 8
Credits: Ugebladet Søndag

Ingredienser

  • 250 g. hakket oksekød
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille løg
  • 1/2 tsk. stødt spidskommen
  • 1/2 tsk. røget paprika
  • 1/2 tsk. oregano
  • 3/4 dl. oksebouillon
  • 2 spsk. rosiner (kan udelades)
  • Salt og peber
  • 1 rulle tærtedej
  • 1 æg

    Chilitomatsovs

  • 1 løg
  • 2 røde chili
  • 1 dl. øl
  • 1 dl. ketchup
  • 1 spsk. farin
  • 1-2 spsk. worchestersauce

    Fremgangsmåde

  • Svits kødet sammen med knust hvidløg og finthakket løg.
  • Krydr med spidskommen, paprika og oregano.
  • Hæld bouillon (og rosiner) ved og kog til væsen er fordampet.
  • Smag til med salt og peber og drys godt med hakket persille.
  • Rul tærtedejen ud og udstik den i 8 store cirkler (ca. 10 cm. i diameter).
  • Fordel kødet på halvdelen af dejen, pensl kanten med sammenpisket æg og fold den anden halvdel over fyldet.
  • Klem kanten sammen, så fyldet ikke løber ud.
  • Læg pakkerne på en bageplade, pensl med æg og bag dem gyldne ved 200° i 15-20

    Chilitomatsovs

  • Hak løg og chili uden kerner fint.
  • Hæld det i en gryde sammen med øl, farin, ketchup og worchestersauce.
  • Bring det hele i kog og lad det simre i ca. 10 minutter, til sovsen er tyk og løgene møre.
  • Kom sovsen i en bøtte og server til piroggerne.