Philly Cheese Steak Sandwich

...den autentiske smag af USA

 

TIP:
Prøv at bruge hvidløgssmør - det løfter den lige et ekstra nøk....

Philly Cheesesteak Sandwich er amerikansk "comfort food" *) fra 1930'erne. Det er en let ristet bolle, fyldt med perfekt krydret ribeye-bøf, en generøst mængde smeltet ost og en dynger portion søde sauterede løg.

*) Comfort food er typisk fødevarer eller madretter, vi forbinder med velbehag, hygge og socialt samvær.

Tid: 40 min.
Personer: 4
Credits: honestfoodtalks.com

Ingredienser

  • 450 g. ribeye bøf, skåret så tyndt som muligt
  • 1 tsk. kværnet sort peber
  • 1 tsk. havsalt
  • 1 stk. stort løg i skiver
  • 8 skiver rød cheddar (eller provolone eller amerikansk ost)
  • 4 stk. brioche-burgerboller skåret halvvejs åbne
  • 2,5 spsk. smør

    Fremgangsmåde

  • Tilsæt en spiseskefuld smør i en sauterpande over medium varme.
  • Når smørret er smeltet, tilsættes løg i skiver.
  • Steg langsomt, indtil løgene bliver gennemsigtige - HUSK at røre indimellem for ikke at brænde løgene på.
  • Tag af panden og stil til side.
  • Krydr den tynde skiver ribeye-bøf med salt og peber.
  • Tilføj endnu en spiseskefuld smør på panden og kom ribeye'en på når smørret smelter.
  • Hold varmen på medium og steg i 2-4 minutter - husk at blive ved med at røre indimellem og undgå at overkoge kødet.
  • Kom løgene tilbage på panden og rør dem sammen med bøffen.
  • Lav fire bunker af kød- og løgblanding og osteskiverne ovenpå og lad dem smelte. Dette vil tage omkring 1-2 minutter.
  • Smør indersiden af bollerne med smør efter eget valg og rist i ovnen i cirka 5 minutter.
  • Læg kød, løg og ost i dine friskristede hoagie-ruller. Server din Philly cheesesteak sandwich med det samme og nyd!

    Servering

    Server din Philly cheesesteak sandwich med det samme - evt. med pommes frites og nyd!