Forårsruller

 

Tid: 60 min. (inkl. kogning)
Antal: 14
Credits: madensverden.dk

Ingredienser

  • 500 g. hakket oksekød
  • 3-4 forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2-3 gulerødder
  • Et kvart hvidkål
  • 100 g. bønnespirer
  • 5 spsk. soja
  • 2 spsk fishsauce
  • 1 spsk sukker
  • Olivenolie
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 300 g. filodej (7 filoblade, ca 46 x 35 cm.)
  • 1 æg
  • 1 l. fritureolie

    Fremgangsmåde

  • Gør grøntsagerne klar først. Forårsløgene snittes fint, hvidløgene hakkes fint og gulerødderne rives på den fine side af råkostjernet. Hvidkålet skæres i helt tynde strimler
  • Varm en gryde op og steg det hakkede oskekød i et par minutter. Det skal være næsten gennemstegt, så du ikke bruger for meget tid, når du skal stege grøntsagerne med, da det gerne må bevarer noget friskhed.
  • Kom så forårsløg og hvidløg ved og tilsæt også en sjat olivenolie. Lad det svitse et halvt minut
  • Så kommes gulerødder, hvidkål og bønnespirer ved.
  • Tilsæt så soja, fishsauce, sukker samt lidt salt og friskkværnet peber. Lad det svitse et par minutter, hvor du vender det rundt undervejs.
  • Smag til med sukker, salt og peber og tag derefter gryden af kogepladen.
  • Filodejen deles på midten, så du af de 7 store plader nu har fjorten.
  • Pisk ægget sammen
  • Vend en plade butterdej med spidsen ned mod dig selv og læg en skefuld fyld på, ca. 5 cm. opppe fra spidsen. Fold spidsen op over fyldet, så det bliver lukket inde. Fold hver side til højre og venstre ind og rul sammen til en forårsrulle.
  • Lige inden du ruller helt sammen, pensles spidsen med sammenspisket æg, hvorefter du ruller færsig. Lægges til side og fortsæt på samme måde med de øvrige 13 forårsruller. OBS: Læg IKKE rullerne på en tallerken, men på bagepapir - ellers klistrer de fast til tallerkenen og bliver ødelagt når du vil flytte dem!! Vent evt. med at rulle dem til lige før de skal steges.
  • Varm fritureolien op i en gryde og steg forårsrullerne indtil de er flotte, sprøde og gyldne. Pas på det ikke bliver for mørke. Det tager et par minutter for hvert hold på 3-4 stykker.
  • Lægges til afdrypning på køkkenrulle og kan holdes lune i ovnen på 120°.

    Servering

    De færdigstegte forårsruller serveres med lidt soja.