Forårsruller
Tid: 60 min. (inkl. kogning)
Antal: 14
Credits: madensverden.dk
|
Ingredienser
500 g. hakket oksekød
3-4 forårsløg
3 fed hvidløg
2-3 gulerødder
Et kvart hvidkål
100 g. bønnespirer
5 spsk. soja
2 spsk fishsauce
1 spsk sukker
Olivenolie
Salt
Friskkværnet peber
300 g. filodej (7 filoblade, ca 46 x 35 cm.)
1 æg
1 l. fritureolie
Fremgangsmåde
Gør grøntsagerne klar først. Forårsløgene snittes fint, hvidløgene hakkes fint og gulerødderne rives på den fine side af råkostjernet. Hvidkålet skæres i helt tynde strimler
Varm en gryde op og steg det hakkede oskekød i et par minutter. Det skal være næsten gennemstegt, så du ikke bruger for meget tid, når du skal stege grøntsagerne med, da det gerne må bevarer noget friskhed.
Kom så forårsløg og hvidløg ved og tilsæt også en sjat olivenolie. Lad det svitse et halvt minut
Så kommes gulerødder, hvidkål og bønnespirer ved.
Tilsæt så soja, fishsauce, sukker samt lidt salt og friskkværnet peber. Lad det svitse et par minutter, hvor du vender det rundt undervejs.
Smag til med sukker, salt og peber og tag derefter gryden af kogepladen.
Filodejen deles på midten, så du af de 7 store plader nu har fjorten.
Pisk ægget sammen
Vend en plade butterdej med spidsen ned mod dig selv og læg en skefuld fyld på, ca. 5 cm. opppe fra spidsen. Fold spidsen op over fyldet, så det bliver lukket inde. Fold hver side til højre og venstre ind og rul sammen til en forårsrulle.
Lige inden du ruller helt sammen, pensles spidsen med sammenspisket æg, hvorefter du ruller færsig. Lægges til side og fortsæt på samme måde med de øvrige 13 forårsruller. OBS: Læg IKKE rullerne på en tallerken, men på bagepapir - ellers klistrer de fast til tallerkenen og bliver ødelagt når du vil flytte dem!! Vent evt. med at rulle dem til lige før de skal steges.
Varm fritureolien op i en gryde og steg forårsrullerne indtil de er flotte, sprøde og gyldne. Pas på det ikke bliver for mørke. Det tager et par minutter for hvert hold på 3-4 stykker.
Lægges til afdrypning på køkkenrulle og kan holdes lune i ovnen på 120°.
Servering
De færdigstegte forårsruller serveres med lidt soja.