Beef Wellington

...en vinderret!

 

Et godt stykke oksemørbrad pakket ind i svampe, foie gras og butterdej. Whats not to like!

Tid: 90 min.
Personer: 8
Credits: Brdr. Price

Ingredienser

  • 1 kg. oksemørbrad
  • 500 g. blandede svampe (fx champignon, kantareller og Karl Johan)
  • 2 skalotteløg
  • 1 stor spsk. smør
  • 200 g. foie gras-terrine (kan erstattes med anden fjerkrælever paté)
  • 12 skiver parmaskinke
  • Butterdej (bestil evt. fra bageren)
  • En smule olie
  • 2 stk. æggeblommer
  • salt og peber

    Fremgangsmåde

  • Puds oksemørbraden smukt af og brun den på en pande i lidt olivenolie. Krydr med salt og peber og sæt den til side.
  • Hak skalotteløgene fint.
  • Rens svampene og hak dem temmelig fint.
  • Sauter skalotteløgene på en pande i smørret til de er gennemsigtige.
  • Kom de hakkede svampe ved og steg dem med til al væden er fordampet.
  • Smag til med salt og peber og lad blandingen køle helt af.
  • Kør køkkenbordet over med en fugtig klud, læg et stykke film ud på bordet og bred skiver af parmaskinke ud på filmen.
  • Smør et tyndt lag foie gras-terrine ud på skinken. Det går lettest, hvis terrinen ikke er køleskabskold.
  • Fordel svampeblandingen ovenpå foie gras'en.
  • Læg endelig den brunede oksemørbrad oven på svampene.
  • Ved hjælp af filmen pakkes mørbraden nu helt ind i svampe, foie gras og yderst parmaskinken.
  • Stram rullen godt op i begge ender og sæt den på køl i en halv times tid.
  • Rul butterdejen ud til en firkant der er stor nok til at pakke mørbraden ind.
  • Kanterne pensles med æggeblomme. Fjern filmen fra mørbraden, læg den midt på butterdejen og pak den pænt ind.
  • Læg den indpakkede mørbrad på en bageplade. Sørg for at sammenføjningerne vender nedad.
  • Butterdejen pensles grundigt med æggeblomme over det hele. Sæt mørbraden i en ovn på 200° i ca. 20 minutter til butterdejen er smukt gylden.

    Servering

    Lad den hvile i ca. 15 minutter og skær den derpå i ret tykke skiver.

    Beef Wellingting kan serveres med lidt god indkogt kalvefond monteret med lidt koldt smør og en skål frisk, grøn salat.