Beef Wellington
...en vinderret!
Et godt stykke oksemørbrad pakket ind i svampe, foie gras og butterdej. Whats not to like!
Tid: 90 min.
Personer: 8
Credits: Brdr. Price
|
Ingredienser
1 kg. oksemørbrad
500 g. blandede svampe (fx champignon, kantareller og Karl Johan)
2 skalotteløg
1 stor spsk. smør
200 g. foie gras-terrine (kan erstattes med anden fjerkrælever paté)
12 skiver parmaskinke
Butterdej (bestil evt. fra bageren)
En smule olie
2 stk. æggeblommer
salt og peber
Fremgangsmåde
Puds oksemørbraden smukt af og brun den på en pande i lidt olivenolie. Krydr med salt og peber og sæt den til side.
Hak skalotteløgene fint.
Rens svampene og hak dem temmelig fint.
Sauter skalotteløgene på en pande i smørret til de er gennemsigtige.
Kom de hakkede svampe ved og steg dem med til al væden er fordampet.
Smag til med salt og peber og lad blandingen køle helt af.
Kør køkkenbordet over med en fugtig klud, læg et stykke film ud på bordet og bred skiver af parmaskinke ud på filmen.
Smør et tyndt lag foie gras-terrine ud på skinken. Det går lettest, hvis terrinen ikke er køleskabskold.
Fordel svampeblandingen ovenpå foie gras'en.
Læg endelig den brunede oksemørbrad oven på svampene.
Ved hjælp af filmen pakkes mørbraden nu helt ind i svampe, foie gras og yderst parmaskinken.
Stram rullen godt op i begge ender og sæt den på køl i en halv times tid.
Rul butterdejen ud til en firkant der er stor nok til at pakke mørbraden ind.
Kanterne pensles med æggeblomme. Fjern filmen fra mørbraden, læg den midt på butterdejen og pak den pænt ind.
Læg den indpakkede mørbrad på en bageplade. Sørg for at sammenføjningerne vender nedad.
Butterdejen pensles grundigt med æggeblomme over det hele. Sæt mørbraden i en ovn på 200° i ca. 20 minutter til butterdejen er smukt gylden.
Servering
Lad den hvile i ca. 15 minutter og skær den derpå i ret tykke skiver.
Beef Wellingting kan serveres med lidt god indkogt kalvefond monteret med lidt koldt smør og en skål frisk, grøn salat.