Lammedolma

 

Tid: 4 timer
Personer: 4
Credits: Brødrene Price

Ingredienser

  • 1½ kg. hakket lammekød
  • Hvidkålsblade
  • 300 g. tomatpuré
  • 150 g. rå ris
  • 150 g. smør
  • 5 fed hvidløg
  • 1 spsk. paprika (Edelsüss)
  • ½ tsk. cayennepeber
  • Muskatnød
  • Salt
  • Ca. 1½ liter oksekødsuppe
  • Lammeben

    Fremgangsmåde

  • Bland det hakkede lammekød med de rå ris, smørret, knust hvidløg og krydderier til en god fast fars. Mange bryder sig ikke om at smage på rå fars, så hvis man er en tøsedreng, kan man stege en lille delle og smage, om krydringen er i orden.
  • Blancher kålbladene til de er nogenlunde møre og føjelige og fjern de grove dele af stænglerne.
  • Så formes farsen til pølser på størrelse med en kraftig tommelfinger og de omvikles med kålblade. Af de største blade kan der godt blive to dolmaer. Læg dem til side med lukningen nedad, efterhånden som de bliver færdige. Det er ikke nødvendigt at binde for dem.
  • Når dette hyggelige pillearbejde er overstået, tager man en stor gryde. Heri placeres først lammebenene og dernæst alle dolmaerne. De må gerne ligge oven på hinanden.
  • Så tilsætter man sin tomatpuré og suppe, så alt er dækket. Med hensyn til suppen kan man godt bruge et færdigt produkt, hvis man ikke lige står med hjemmelavet kødsuppe i fryseren.
  • Kog dolmaerne for god varme i ½ time og skru så ned for blusset og lad dem stå og simre i ca. 3 timer under låg. Hvis sovsen virker for tynd, kan man fjerne låget det sidste stykke tid, så væden kan fordampe.