Spanakopita

...græst spinattærte

 

TIP:
I stedet for seman som drys på toppen, kan man bruge valnødder....

Spanakopita er en græsk spinattærte fyldt med cremet feta, på sprød og flaget fillodejsbund. Smager fantastisk og tager kun en halv time at forberede. .

Tid: 30 min.
Personer: 4
Credits: spisbedre.dk

Ingredienser

  • 10 plader fillodej
  • Olivenolie til pensling
  • 1 spsk. sesamfrø

    Spinatfyld

  • 500 g. frossen spinat
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 bundt dild
  • 3 æg
  • 0,5 tsk. revet muskatnød
  • friskkværnet peber
  • 100 g. parmesan
  • 250 g. feta

    Fremgangsmåde

    Spinatfyld

  • Optø spinaten, og afdryp den i en sigte. Brug en ske og pres det meste af væden ud af spinaten.
  • Pil og pres hvidløg.
  • Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver.
  • Hak dild fint.
  • Pisk æggene luftige i en skål, og tilsæt spinat, hvidløg, forårsløg, dild, muskatnød, peber, friskrevet parmesan og smuldret feta.

    Tærten

  • Tænd ovnen på 180°.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg 1 plade fillodej på den.
  • Pensl med olie, og læg den næste plade over, dog en smule forskudt.
  • Gentag med alle pladerne, og forskyd dem for hver gang, så de kommer til at danne en nogenlunde symmetrisk stjerne.
  • Læg spinatfyldet i midten af stjernen, og fold dejen ind mod midten.
  • Drys med sesamfrø, og bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden.

    Servering

    Lad tærten sætte sig i 10 minutter inden servering.