Spanakopita
...græst spinattærte
TIP: I stedet for seman som drys på toppen, kan man bruge valnødder....
Spanakopita er en græsk spinattærte fyldt med cremet feta, på sprød og flaget fillodejsbund. Smager fantastisk og tager kun en halv time at forberede. .
Tid: 30 min.
Personer: 4
Credits: spisbedre.dk
|
Ingredienser
10 plader fillodej
Olivenolie til pensling
1 spsk. sesamfrø
Spinatfyld
500 g. frossen spinat
2 fed hvidløg
1 bundt forårsløg
1 bundt dild
3 æg
0,5 tsk. revet muskatnød
friskkværnet peber
100 g. parmesan
250 g. feta
Fremgangsmåde
Spinatfyld
Optø spinaten, og afdryp den i en sigte. Brug en ske og pres det meste af væden ud af spinaten.
Pil og pres hvidløg.
Rens forårsløg, og skær dem i tynde skiver.
Hak dild fint.
Pisk æggene luftige i en skål, og tilsæt spinat, hvidløg, forårsløg, dild, muskatnød, peber, friskrevet parmesan og smuldret feta.
Tærten
Tænd ovnen på 180°.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg 1 plade fillodej på den.
Pensl med olie, og læg den næste plade over, dog en smule forskudt.
Gentag med alle pladerne, og forskyd dem for hver gang, så de kommer til at danne en nogenlunde symmetrisk stjerne.
Læg spinatfyldet i midten af stjernen, og fold dejen ind mod midten.
Drys med sesamfrø, og bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden.
Servering
Lad tærten sætte sig i 10 minutter inden servering.