Mac 'n' Cheese

...pasta med ostesauce

 

TIP:
Mac 'n' Cheese kan varieres på mange måder. Du kan tilsætte grøntsager eller krydre den på mange forskellige måder.

Mac 'n' cheese er nærmest lige så amerikansk som Apple Pie. Det er comfort food for de fleste amerikanere og noget, de fleste børn elsker. Faktisk er det jo bare pasta i en ostesauce - og enten elsker du det eller også er du ikke lige til det.

Tid: 60 min.
Personer: 4
Credits: Newyorker by Heart (Birthe Lynggaard)

Ingredienser

  • 400 g. suppehorn eller macaroni brækket i små stykker.
  • 40 g. smør
  • 4 spsk. mel
  • Ca. 6 dl. mælk
  • 50 g. mozarella, revet
  • 100 g. rød cheddar, revet
  • 150 g. hvid laget cheddar, revet
  • Salt og peber

    Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 175 grader (varmluft.
  • Kog pastaen efter anvisningerne på pakken, og hæld vandet fra, men gem et par dl. af kogevandet.
  • Smelt smørret i en gryde, drys melet i og posk det godt sammen.
  • Hæld mælken i lidt efter lidt, bring det i kog mellem hver gang, og bliv ved med at piske.
  • Tilsæt så meget mælk, der skal til for at ende med en ret tyk sovs.
  • Lad det små simre under jævnlig omrøriung i et par minutter, så melsmagen koges væk.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Rør de forskellige slags ost i og varm det igennem, til osten er smeltet helt ind i sovsen.
  • Rør undervejs, så det ikke sætter sig fast i bunden og tilsæt lidt af kogevandet fra pastaen, så sovsen får en god konsistens.
  • Bland den kogte pasta i ostesovsen og bland det godt sammen.

    Servering

    Servér endelig en grøn salat til, hvis du har lyst det. Mac 'n' Cheese kan også bruges som tilbehør til en kødret.