Æggemuffins

...squach og tomat

 

De små lækre æggemuffins kan varieres med groftrevet ost, feta skåret i små tern eller smuldret og de er også virkelig gode med finthakket sprødstegt bacon eller chorizo i tern.

De er skønne i madpakkerne, til en hurtig morgenmad, frokost, på et brunchbord eller til en buffet.t.

Tid: 30 min.
Antal: 12
Credits: valdemarsro.dk

Ingredienser

  • 1 løg, finthakket
  • 1 tsk. olivenolie
  • 7 æg
  • 0,50 dl vand
  • 1 tsk flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 håndfuld frisk basilikum, finthakket
  • 300 g. squash
  • 24 cherrytomater
  • 1 tsk. smør, til at smøre formene med
  • 0,50 håndfuld frisk basilikum, til servering

    Fremgangsmåde

  • Sauter de finthakkede løg på en pande i en smule olie, til de er klare og bløde.
  • Pisk æggene sammen med vand, salt og peber og rør groftrevet squash, finthakket basilikum og de sauterede løg i blandingen og kom derefter det hele i smurte muffinsforme.
  • Læg to cherrytomater på toppen af hver æggemuffin.
  • Bag i en forvarmet ovn ved 175° varmluft i 12 minutter.
  • Lad dem køle af på en rist.
  • Drys hver æggemuffins med finthakket basilikum inden servering.

    Servering

    Kan serveres lune eller kolde (er også gode i madpakken).