Æggekage

...i ovn

 

TIP:
I stedet for almindelig bacon, kan man købe et stykke røget flæsk og selv skære det i skiver der er tykkere end almindelig bacon.

Tid: 50 min.
Personer: 4
Credits:

Ingredienser

  • 12 æg
  • 1,5 dl. piskefløde
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 3 forårsløg
  • Salt og peber
  • 1 bdt. purløg, frisk
  • 125 g. bacon i skiver

    Fremgangsmåde

  • Slå æggene ud i en skål og pisk sammen med fløde, bagepulver, salt og peber.
  • Skær forårsløgene i tynde strimler og rør dem forsigtigt i æggemassen.
  • Smør et ovnfast fad (18 x 25 cm) med olie og hæld blandingen i.
  • Bag æggekagen i ovnen ca. 40 minutter på 180° varmluft.
  • Æggekagen er færdig, når den er gylden og fast. (Mærk med kniv)

  • Mens æggekagen er i ovnen steges bacon fedtfrit på en varm pande, og lægges på fedtsugende papir.

    Servering

    Kagen pyntes med purløg og bacon og serveres straks, evt. med et stykke rugbrød.
    Er der en rest kan den sagtens spises kold.