Varm kartoffelsalat
...med bacondressing
Denne lækre varme kartoffelsalat bliver en favorit hos alle der prøver den. Brug en god tørsaltet bacon og rigtige nye kartofler, istedet for helårs "babykartofler" hvis du har mulighed for det - og du får en meget bedre ret der er perfekt til enten en grillaften eller fest.
Tid: 60 min.
Personer: 4-6
Credits: Annette Yates
|
Ingredienser
900 g. små nye kartofler
175 g. røget bacon, skåret i tynde strimler
1 løg, i tynde skiver
2 fed hvidløg, presset
2 spsk. persille, hakket
1 bundt purløg, hakket
1 spsk. helkornet sennep
2 spsk. olivenolie
1 spsk. hvidvinseddike eller æblecider-eddike
Salt og peber
Fremgangsmåde
Skrab de nye kartofler og kog dem i saltet vand i 10 minutter, til de kun lige er møre.
Hæld vandet fra og lad dem køle lidt og hæld dem derefter i en salatskål.
|
Opvarm olien i en stegepande, tilsæt løg og svits let til løgene bliver bløde - rør jævnligt.
Kom bacon på og lad det stege med i 3-5 minutter, tiul baconen begynder at blive sprød.
Tilsæt hvidløg og lad det stege med i et par minutter.
Tag panden af varmen og tilsæt de hakkede krydderurter, eddike og sennep.
Smag til med salt og peber - husk at baconen er salt.
Hæld dressingen over kartoflerne og vænd det forsigtigt sammen.
|
Servering
Server den varme kartoffelsalat imens den stadig er varm, f.eks. til lækker grillet mad eller f.eks. Barnsley chops.