Kartoffelvafler
...geniale til forretter
Kartoffelvaflerne minder om røsti og egner sig perfekt til frokosten eller som en fin forret....og de kan også sagtens briuges til en alternativ mådr at servere steak på.
Tid: 30 min.
Personer: 4
Credits: spisbedre.dk
|
Ingredienser
300 g bagekartofler
200 g søde kartofler
1 løg
2 æg
75 g.revet cheddar
4 spsk. hvedemel
1 tsk. paprika
1/2 tsk. røget paprika
Salt og peber
Smør til vaffeljernet
Fremgangsmåde
Skræl de 2 slags kartofler, og riv dem groft.
Pres så meget væske af de revne kartofler som muligt.
Pil og riv løget. Rør kartofler, løg, æg, ost, mel og krydderier sammen i en skål.
Varm vaffeljernet op, pensl med lidt smør, og læg store skefulde kartoffeldej i vaffeljernet.
Steg vaflerne, til de er gyldne og sprøde. Læg dem på en bagerist, efterhånden som de bliver færdige.
Servering
Servér kartoffelvaflerne med f.eks. røget laks, avocado og peberrodsdressing eller med kylling og caesar-dressing. Eller prøv den som hovedret, med steak, bløde løg, smørdampet spinat og caesar-dressing