Kartoffelsalat

...smagen af sommer

 

TIP:
Er man til en lidt stærkere smag, kan den søde sennep udskiftes med dijon sennep.

Klassisk kold kartoffelsalat er en helt fast del af danskernes sommermenu - men den er nu dejlig på alle tidspunkter af året.

Om sommeren som tilbehør til grillretter, salater og som en dejlig nem ret, der snildt kan serveres to dage i træk, da den holder sig godt på køl en dag eller to. Om vinteren med frikadeller eller medisterpølse til.

Tid: 40 min.
Personer: 4
Credits: Peter Nymand

Ingredienser

  • 500 g. kogte kartofler
  • 250 g. creme fraiche
  • 50 g. mayonnaise
  • 0,5 løg
  • 1,5 spsk. sød fransk sennep
  • 1 knsp. karry
  • 1 tsk. eddike fra syltede agurker eller asier
  • Salt og hvid peber
  • Cherrytomater og purløg til pynt

    Fremgangsmåde

  • Kog kartofler og sæt dem til afkøling.
  • I en skål blandes creme fraiche, mayonnaise, sennep, karry og eddike godt sammen.
  • Løget skrælles og hakkes fint og vendes i dressingen.
  • Smag dressingen til med salt og hvid peber.
  • Skær kartoflerne i mindre stykker.
  • Sæt på køl indtil servering.

    Servering

    Kartoffelsalaten kan pyntes med finthakket purløg og halverede cherrytomater.