Hash browns

...klassisk amerikansk morgenmad

 

TIP:
Lav en stor portion, form dem og frys dem til senere brug. De kan tilberedes direkte fra fryseren: i en fritøse, på en stegepande eller i en airfryer.

Sådan laver du rigtige hash browns, der smager bedre end dem på fastfood-restauranterne. Supersprøde udenpå og bløde indeni.

Tid: 3 timer
Antal: 8
Credits: Arman Liew, thebigmansworld.com

Ingredienser

  • 2 store kartofler
  • 1,5 spsk. smør
  • 1 tsk. salt
  • 0,25 tsk. hvidløgspulver
  • 1 spsk. maizena
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • 3 spsk. rismel
  • 1 spsk. vand

    Fremgangsmåde

  • Riv kartofler groft og læg dem derefter i en skål med isvand i 20 min.
  • Hæld vandet fra og vrid så meget vand ud af kartoflerne som du kan.
  • Steg kartoflerne i smør i 15 minutter på en stegepande ved middel varme.
  • Hæld kartoflerne over i en skål og lad dem køle lidt af.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og rør det til bliver som en tyk dej. Hvis dejen virker for tyk, så tilsæt evt. lidt mere vand.
  • Form kartoffelblandingen til rektangulære hask browns, læg dem på bagepapir og sæt den i køleskabet i kinimum 2 timer.
  • Steg hash browns'ene i et par cm. olie på en pande i 2-3 minutter på hver side.
  • Læg dem på en rist til de skal serveres.