Trøffel-lagkage

 

Tid: 1 time og 20 min.
Personer: 12
Credits: Camilla Zarah Lawes

Ingredienser

Trøffel fyld

  • 400 g. mælkechokolade
  • 5 dl. piskefløde

    Lagkagebunde

  • 150 g. smør
  • 200 g. farin
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. natron
  • 1 dl. kakaopulver
  • 100 g. mørk chokolade
  • 100 g. abrikosmarmelade
  • Ca. 2 dl. kærnemælk

    Pynt

  • 100 g. mørk chokolade

    Fremgangsmåde

  • Hak chokoladen fint, kog fløden op, hæld den over chokoladen og rør godt rundt
  • Stil cremen i fryseren i 1 time
  • Varm ovnen op til 190°
  • Pisk smør og farin sammen
  • Tilsæt æggene
  • Sigt mel, bagepulver, natron og kakaopulver sammen og vend det i æggemassen
  • Hak chokoladen fint og vend den i dejen sammen med marmeladen.
  • Rør kærnemælk i, til du har en ensartet dej.
  • Fordel dejen i en springform på 20 cm i diameter.
  • Bag kagen i 1 time.
  • Lad kagen køle helt af og folk den, så du får 2 bunde
  • Pisk trøffel cremen op og fordel halvdelen på den nederste bund.
  • Læg den anden bund ovenpå.
  • Smør resten af trøffel cremen på toppen og siderne af kagen.
  • Pynt med hakket chokolade

    Pynt

  • 100 g. mørk chokolade

    Servering

    Kan serveres med lidt is eller en klat flødeskum