Trøffel-lagkage
Tid: 1 time og 20 min.
Personer: 12
Credits: Camilla Zarah Lawes
|
Ingredienser
Trøffel fyld
400 g. mælkechokolade
5 dl. piskefløde
Lagkagebunde
150 g. smør
200 g. farin
2 tsk. bagepulver
2 tsk. natron
1 dl. kakaopulver
100 g. mørk chokolade
100 g. abrikosmarmelade
Ca. 2 dl. kærnemælk
Pynt
100 g. mørk chokolade
Fremgangsmåde
Hak chokoladen fint, kog fløden op, hæld den over chokoladen og rør godt rundt
Stil cremen i fryseren i 1 time
Varm ovnen op til 190°
Pisk smør og farin sammen
Tilsæt æggene
Sigt mel, bagepulver, natron og kakaopulver sammen og vend det i æggemassen
Hak chokoladen fint og vend den i dejen sammen med marmeladen.
Rør kærnemælk i, til du har en ensartet dej.
Fordel dejen i en springform på 20 cm i diameter.
Bag kagen i 1 time.
Lad kagen køle helt af og folk den, så du får 2 bunde
Pisk trøffel cremen op og fordel halvdelen på den nederste bund.
Læg den anden bund ovenpå.
Smør resten af trøffel cremen på toppen og siderne af kagen.
Pynt med hakket chokolade
Pynt
100 g. mørk chokolade
Servering
Kan serveres med lidt is eller en klat flødeskum