Specier
...nemme og velsmagende
TIP: Vil man ikke bage dem alle på én gang, selvom kagedåsen nok skal blive tømt på rekordtid, så kan man nemt gemme en dejpølse
eller to i fryseren og bage efter behov (og lækkersult).
En specie er en superlækker, sprød og delikat lille småkage, som ikke bare smager skønt af sukker, smør og vanilje, men også er dejlig nem at lave og stort set
ikke kan mislykkes. Man kan lige så godt lave en god stor portion, når man alligevel er i gang, for dejen indeholder bare 4 ingredienser og den kan sagtens
gemmes på frost.
Tid: 1 time 40 min.
Antal: ca. 100 stk
Credits: madenimitliv.dk / arla.dk
|
Ingredienser
300 g. hvedemel
150 g. flormelis
300 g. koldt smør (skåret i tern)
1 tsk. vaniliepulver (eller 3 tsk. vaniliesukker)
50 g. mørk chokolade (finthakket)
2 tsk. revet appelsinskal
Fremgangsmåde
Kom hvedemel, flormelis og vaniljepulver i en skål.
Smuldr smørret i blandingen og ælt det sammen til en ensartet dej. Bruger man en køkkenmaskine, så kommes alle ingredienserne i skålen og dejen samles med K-spaden.
Del dejen i 2 dele - og ælt chokolade og appelsinskal ind i den ene del.
Rul dejportioerne til pølser med en diameter på 3-4 cm.
Læg pølserne på et skærebræt og sæt dem på køl i minimum en time. Man kan også lægge pølserne i fryseren i 30 minutter.
Skær dejen i skiver á ca 5 mm og læg dem med en smule afstand på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag kagerne ved 180 grader (alm. ovn - ikke varmluft) i ca 10 minutter, til de er let gyldne i kanten.
Servering
Afkøl kagerne på bageristen og opbevar dem herefter i en lufttæt beholder.