Rabarber-crumble
...smagen af sommer
TIP: Kagen kan godt fryses ned - det skal bare være INDEN du bager den....
Rabarbercrumble med søde syrlige rabarber er en vidunderlig dessert og en nem og hurtig kage, som man lige kan bikse sammen på kort tid.
Tid: 70 min.
Personer: 4
Credits: dk-kogebogen.dk
|
Ingredienser
500 gram rabarber
2 dl. rørsukker
1 vaniljestang (eller 1 tsk. vaniljesukker)
Crumble
125 g. smør
125 g. hvedemel
1 dl. rørsukker
100 g. havregryn, finvalsede
Fremgangsmåde
Rabarberne skæres i stykker på ca. 2 cm. og blandes med rørsukkeret og vanilje i en skål og skal stå i en halv time.
Fordel raberberne i et 24 cm. tærtefad, mindst 5 cm. høj eller et 20 cm. kvadratisk fad.
Pres raberberne lidt sammen med hånden, så crumblen ikke fadler igennem.
Bland mel, sukker og havregryn i en skål med med knivspids salt.
Skær smøret i skiver og kom dem i skålen og grid smøret ind i melet og sukkert, til blandingen ligner våd brødkrumme.
(Alternativt kan man pulsblende det i en foodprocessor indtil blandingen er som vådt sand, men pas på ikke at køre det for længe)
Hæld crumble-blandingen over raberberne som et bjerg i midten og fordel det så med en gaffel.
Pres forsigtigt overfladen med bagsiden af gaflen, så crumblen bliver fast - og træk så forsigtigt gaflen igennem dejen og lav et pænt mønster.
Bages i 30 minutter ved 175° varmluft, indtil dejen er gylden og æblerne er meget bløde når du stikker igennem dejem med en smal, tynd kniv.
Servering
Lad Raberber-crumblen køle af i ca. 10 minutter. Serveres med creme fraishe, flødeskum eller vaniljeis.