Lagkagebunde

 

TIP:
Du kan sagtens fryse bundene ned. Læg dem lagvis med bagepapir eller lignende imellem og så i poser eller husholdningsfilm. De tør hurtigt op igen.

Tid: 45 min.
Antal: 4 stk.
Credits: LOUISES MADBLOG / Frau Putz

Ingredienser

Fælles

  • 6 æg
  • 200 g sukker

    Chokolade lagkagebunde

  • 100 g hvedemel
  • 40 g kakaopulver

    eller lyse lagkagebunde

  • 140 g mel
  • 4 tsk. vanillesukker

    Fremgangsmåde

  • Æg og sukker piskes luftigt. Der skal piskes længe 5-6 minutter.
  • Bland mel og kakaopulver eller mel og vanillesukker og sigt det ned i skålen til æg og sukkerblandingen.
  • Med en ske vendes melblandingen ind i æggene. Dette skal gøres uden at røre luften ud. Der er ikke hævemiddel i dejen, så det er luften i æggene der sørger for hævningen.
  • Tegn cirkler på bagsiden af bagepapiret i den størrelse lagkagebundene skal være. Smør blandingen ud på forsiden af bagepapiret i et jævnt lag på cirka 1/2 – 1 cm tykkelse og uden at mase luften ud.
  • Sæt bundene i ovnen ved 200° (eller 175° varmluft) til bundene er lysebrune. Cirka 5-6 minutter.)
  • Lad bundene køle af før du fjerner papiret.