Karamelbidder
...en himmelsk mundfuld
Tid: 45 min. samt afkøling
Mængde: Hvad der kan være i en almindelig kagedåse
Credits: Gerda Kamp Aaes
|
Ingredienser
Bund
125 g. smør
140 g. brun farin
140 g. hvedemel
50 g. kokosmel
Karamelfyld
1 ds. kondenseret mælk (sødet)
3-4 spsk. sirup (evt. ahornsirup)
30 g. smør
Lidt salt
Chokoladeovertræk
160 gram mørk chokolade
30 g. smør
Fremgangsmåde
Bund
Slet smørret og den brune farin.
Bland kokos og mel i og rør det godt sammen.
Tryk dejen ud i en aluform på ca. 30 x 20 cm.
Bag bunden i 12-15 minutter ved 175°, indtil den er lysebrun.
Karamelfyld
Imens bunden bager, laves karamellen.
Bland den kondencerede mælk, salt, smør og sirup sammen i en gryde.
Lad det koge op under omrøring.
Skru derefter helt ned og lad karamellen stå på varmen i ca. 10 minutter, så den bliver lidt tykkere og lidt mørkere. (rør jævnligt)
Når bunden er bagt første gang, hældes karamellen på bunden og fordeles jævnt.
Sæt kagen i ovnen igen og bag den i 10-15 minutter - til karamellen er fast og gylden.
Lad kagen køle helt af.
Chokoladeovertræk
Hak chokoladen i mindre stykker.
Smelt smørret og rør chokoladen i.
Når chokoladen er helt smeltet, overtrækkes kagen.
Servering
Lad kagen sætte sig i mindst et par timer i køleskabet - gerne natten over.
Når kagen er helt kold, skæres den forsigtigt ud i små kvadrater på ca. 2 x 2 cm.
Opbevar kagen i en kagedåse på køl.