Karamelbidder

...en himmelsk mundfuld

 

Tid: 45 min. samt afkøling
Mængde: Hvad der kan være i en almindelig kagedåse
Credits: Gerda Kamp Aaes

Ingredienser

Bund

  • 125 g. smør
  • 140 g. brun farin
  • 140 g. hvedemel
  • 50 g. kokosmel

    Karamelfyld

  • 1 ds. kondenseret mælk (sødet)
  • 3-4 spsk. sirup (evt. ahornsirup)
  • 30 g. smør
  • Lidt salt

    Chokoladeovertræk

  • 160 gram mørk chokolade
  • 30 g. smør

    Fremgangsmåde

    Bund

  • Slet smørret og den brune farin.
  • Bland kokos og mel i og rør det godt sammen.
  • Tryk dejen ud i en aluform på ca. 30 x 20 cm.
  • Bag bunden i 12-15 minutter ved 175°, indtil den er lysebrun.

    Karamelfyld
  • Imens bunden bager, laves karamellen.
  • Bland den kondencerede mælk, salt, smør og sirup sammen i en gryde.
  • Lad det koge op under omrøring.
  • Skru derefter helt ned og lad karamellen stå på varmen i ca. 10 minutter, så den bliver lidt tykkere og lidt mørkere. (rør jævnligt)
  • Når bunden er bagt første gang, hældes karamellen på bunden og fordeles jævnt.
  • Sæt kagen i ovnen igen og bag den i 10-15 minutter - til karamellen er fast og gylden.
  • Lad kagen køle helt af.

    Chokoladeovertræk
  • Hak chokoladen i mindre stykker.
  • Smelt smørret og rør chokoladen i.
  • Når chokoladen er helt smeltet, overtrækkes kagen.

    Servering

    Lad kagen sætte sig i mindst et par timer i køleskabet - gerne natten over.
    Når kagen er helt kold, skæres den forsigtigt ud i små kvadrater på ca. 2 x 2 cm. Opbevar kagen i en kagedåse på køl.