Kanelsnegle
Tid: 70 min.
Antal: 24 stk.
Credits: Tina K. Frederiksen
Ingredienser
Dej
1 dl. mælk
100 g. smør
50 g. gær
1 spsk. sukker
0,5 tsk. salt
300 g. mel
Remonce
150 g. smør (blødt)
150 g. brun farin
3 tsk. kanel
Glasur
100 g. florsukker
1 spsk. kogende vand
Fremgangsmåde
Mælken og smør lunes i en gryde.
Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud, når væsken ikke er for varm
Sukker, salt og mel hældes i og røres sammen til en ensartet dej.
Lad dejen hæve et lunt sted, til dobbelt størrelse
Mens dejen hæver, laves remonce.
Bland smør, farin og kanel til en ensartet masse (skal ikke stille på køl)
Når dejen er hævet æltes den igennem og deles i to lige store stykker.
Dejen rulles ud til 30 x 30 cm.
Smøres med remonce og rulles sammen til en roulade.
Hver roulade skæres ud i 12 lige store stykker, som lægges på bageplade og trykkes flade.
Hæver igen i 20 minutter
Pensles med sammenpisket æg og bages ved 200° varmluft midt i ovnen i 8 minutter
Lav glasuren og pynt sneglene når de er kølet af.