Kanelsnegle

 

Tid: 70 min.
Antal: 24 stk.
Credits: Tina K. Frederiksen

Ingredienser

Dej

  • 1 dl. mælk
  • 100 g. smør
  • 50 g. gær
  • 1 spsk. sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 300 g. mel

    Remonce

  • 150 g. smør (blødt)
  • 150 g. brun farin
  • 3 tsk. kanel

    Glasur

  • 100 g. florsukker
  • 1 spsk. kogende vand

    Fremgangsmåde

  • Mælken og smør lunes i en gryde.
  • Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud, når væsken ikke er for varm
  • Sukker, salt og mel hældes i og røres sammen til en ensartet dej.
  • Lad dejen hæve et lunt sted, til dobbelt størrelse

    Mens dejen hæver, laves remonce.
  • Bland smør, farin og kanel til en ensartet masse (skal ikke stille på køl)
  • Når dejen er hævet æltes den igennem og deles i to lige store stykker.
  • Dejen rulles ud til 30 x 30 cm.
  • Smøres med remonce og rulles sammen til en roulade.
  • Hver roulade skæres ud i 12 lige store stykker, som lægges på bageplade og trykkes flade.
  • Hæver igen i 20 minutter

  • Pensles med sammenpisket æg og bages ved 200° varmluft midt i ovnen i 8 minutter
  • Lav glasuren og pynt sneglene når de er kølet af.