Ferrero Rocher kage

...med Nutella Mousse

 

OBS:
Opskriften her passere til en form på 18 cm. i diameter. Klik her for en opskrift til en springform på 26 cm.

Kagen er en chokoladebombe uden lige og imponerer med det overdådige chokoladeslik-pynt på toppen.

Tid: 2 timer. (samt mindst 6 timers frysetid)
Personer: 8
Credits: spisbedre.dk

Ingredienser

Brownie

  • 100 g hasselnøddekerner
  • 150 g mørk chokolade
  • 120 g smør
  • 3 æg
  • 120 g sukker
  • 1 spsk. hvedemel
  • 0,5 tsk. salt
  • smør til formen

    Nutella-mousse

  • 3 blade husblas
  • 250 g mælkechokolade
  • 100 g chokoladesmørepålæg (fx Nutella)
  • 4 dl piskefløde
  • 0,25 tsk. salt

    Nutella-frosting

  • 65 g blødt smør
  • 1 dl flormelis
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • 100 g chokoladesmørepålæg (fx Nutella)
  • 2 spsk. rent kakaopulver
  • 1½ spsk. hasselnøddelikør (fx Frangelico)

    Til servering

  • 8 Ferrero Rocher
  • 6 Kitkat-chokolader
  • 8 hasselnøddechokolader (fx Mimoser fra Tom's)
  • 15 g hasselnøddekerner

    Fremgangsmåde

    Brownie

  • Tænd ovnen på 175°. Læg bagepapir i formen, og smør kanterne med lidt smør.
  • Hæld hasselnødderne i et ovnfad, og rist dem i ovnen i 5-10 minutter, til de er let gyldne og dufter.
  • Tag dem ud af ovnen, og gnid de løse hinder af. Afkøl nødderne.
  • Hak halvdelen af hasselnødderne groft, og blend resten til fint mel i en minihakker eller foodprocessor.
  • Hak chokoladen fint. Smelt chokolade og smør sammen i en gryde ved svag varme.
  • Tag gryden af varmen, og afkøl blandingen let.
  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt i en skål med en elpisker.
  • Rør chokoladesmørret i efterfulgt af hvedemel, hasselnøddemel, grofthakkede hasselnødder og salt.
  • Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 25 minutter. Afkøl kagen helt på en rist.

    Nutella-mousse

  • Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Hak chokoladen fint. Smelt chokolade og Nutella sammen i en varmefast skål over vandbad. Lad chokoladeblandingen køle en smule af.
  • Hæld 1 dl piskefløde i en gryde, og bring det til kogepunktet.
  • Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme fløde.
  • Rør fløden i chokolademassen lidt ad gangen, og rør med cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til massen samler sig og bliver blank.
  • Pisk de sidste 3 dl piskefløde til let skum, og vend det i chokolademassen ad flere omgange, til moussen er jævn og ensartet.
  • Tag den afkølede brownie ud af formen.
  • Rengør formen, og sæt et stykke lagkageplast fast langs formens inderste kant.
  • Læg brownien tilbage i formen, og fordel nutellamoussen ovenpå kagen.
  • Sæt kagen i fryseren i mindst 6 timer.

    Nutella-frosting

  • Pisk det bløde smør lyst i en skål med en elpisker i 5 minutter.
  • Tilsæt flormelis og vaniljesukker, og pisk i 2 minutter mere.
  • Tilsæt Nutella og kakao, og pisk igen, til frostingen er luftig.
  • Smag til med hasselnøddelikør

    Servering

  • Tag kagen ud af fryseren, og fjern formen og kageplasten.
  • Anret kagen på et serveringsfad, og lad den tø op på køl i ca. 1 time.
  • Hæld frostingen i en sprøjtepose, og dekorér kagen med små toppe af frosting.
  • Pynt kagen med Ferrero Rocher, Kitkat-chokolade og Mimoser ind imellem de små toppe af frosting, så den får et overdådigt udseende.
  • Hak hasselnødderne groft, og drys dem på toppen.