Brunkager

...eller sirupskager

 

Tid: 90 min. (samt nedkøling)
Antal: 160-165 stk.
Credits: Else-Marie Birk

Ingredienser

  • 250 g. smør
  • 250 g. sukker
  • 125 g. sirup
  • 8 g. potaske opløst i kogende vand
  • 4 g. stødt nellike
  • 13 g. kanel
  • Saft af en hel appelsin
  • 50 g. smuttede hakkede mandler
  • 500 g. hvedemel

    Fremgangsmåde

  • Varm smør, sukker og sirup sammen (må ikke koge)
  • Tilsæt potaske og rør godt sammen.
  • Tilsæt nelliker, kanel, mandler og appelsinsaft.
  • Lad blandingen køle af, gerne i køleskab.
  • Når blandingen er kold, tilsættes mel og dejen æltes godt sammen.
  • Dejen rulles til pølser og sættes på køl til dagen efter.
  • Pølserne skæres i tynde skiver og bages 8-10 minutter på 180° varmluft