Brunkager
...eller sirupskager
Tid: 90 min. (samt nedkøling)
Antal: 160-165 stk.
Credits: Else-Marie Birk
Ingredienser
250 g. smør
250 g. sukker
125 g. sirup
8 g. potaske opløst i kogende vand
4 g. stødt nellike
13 g. kanel
Saft af en hel appelsin
50 g. smuttede hakkede mandler
500 g. hvedemel
Fremgangsmåde
Varm smør, sukker og sirup sammen (må ikke koge)
Tilsæt potaske og rør godt sammen.
Tilsæt nelliker, kanel, mandler og appelsinsaft.
Lad blandingen køle af, gerne i køleskab.
Når blandingen er kold, tilsættes mel og dejen æltes godt sammen.
Dejen rulles til pølser og sættes på køl til dagen efter.
Pølserne skæres i tynde skiver og bages 8-10 minutter på 180° varmluft