Brownies

...med valnødder

 

TIP:
Du kan bage 16-18 chokolademuffins af dejen. Kom 4 spsk dej i hver muffinform (a ca. 1 dl). Bag kagerne midt i ovnen, 25-30 min. ved 175° - traditionel ovn.

Dejlig klassisk chokoladebrownie med valnødder. Perfekt til en velbrygget kop kaffe!.

Tid: 60 min.
Antal: 24 stk.
Credits: arla.dk

Ingredienser

  • 250 g. smør
  • 150 g. mørk chokolade (ca. 55% kakao) i små stykker
  • 4 æg
  • 250 g. sukker (ca. 3 dl)
  • 150 g. hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 200 g. hakkede valnøddekerner

    Fremgangsmåde

  • Smelt smør og chokolade i en gryde. Lad det køle af
  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps
  • Bland mel, kakao og valnøddekerner og vend det forsigtigt i æggesnapsen
  • Vend den afkølede chokoladeblanding i
  • Hæld dejen i en firkantet form (ca. 20 x 30 cm) - foret med bagepapir
  • Bag kagen midt i ovnen (ca. 25 min. ved 175° - traditionel ovn) - Kagen må gerne være en anelse underbagt, når den tages ud af ovnen

    Servering

    Skær kagen i 24 firkanter (á ca. 5 x 5 cm)