Belgiske vafler

...nem og populær dessert

 

Belgiske vafler er altid populære at servere, og heldigvis er vaflerne også nemme at lave med denne lækre vaffeldej.

De er kendetegnet ved at være store og firkantede, og de passer perfekt som en god dessert. Eller når du bare trænger til en god vaffel. Sådan kan man jo godt have det...

Tid: 30 min.
Antal: 8 stk.
Credits: madensverden.dk

Ingredienser

  • 125 g. smør
  • 75 g. rørsukker (eller alm. sukker)
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 æg
  • 250 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 dl. kærnemælk (eller alm. mælk)

    Fremgangsmåde

  • Pisk smør godt med en håndmikser først, så det bliver som skum.
  • Tilsæt sukker, vaniljesukker og æg, rør det godt sammen.
  • Bland melet og bagepulver, og pisk det i ved laveste hastighed.
  • Tilsæt til sidst mælken, mens der stadig piskes ved laveste hastighed.
  • Når mælken er pisket nogenlunde ind i dejen, piskes der videre på højeste hastighed i 2-3 minutter.
  • Din vaffeldej skal være ret tyk (som grød), hvis den er for tyk, kan den fortyndes med lidt mere mælk.
  • Varm vaffeljernet op, pensl med lidt smeltet smør den første gang og så behøves det ikke at gøres mere.
  • Bag de belgiske vafler ca. 2,5-3 minutter, til de er gyldne og lækre.
  • Læg de færdigbagte vafler på en bagerist, så de ikke blive bløde. Endelig ikke på en tallerken eller et skærebræt, da de så bliver fugtige i bunden - og dermed bløde.

    Servering

    Serveres med is og chokoladesovs, eller f.eks. creme fraiche og syltetøj.