Sticky kylling
...med broccolini
TIP: Du kan lave retten på samme måde med tofu eller svinekød.
Nem og snasket hverdagsmad. Brug en almindelig broccoli i mundrette buketter, hvis det er nemmere at skaffe - og udskift de hvide ris med grove, hvis du er til den slags....
Tid: 30 min.
Personer: 2
Credits: Louisa Lorang
|
Ingredienser
2 kyllingebryster
2 spsk. maizena
2 spsk. sesamfrø
300 g. broccolini
1 bdt. forårsløg
2 tsk. finthakket ingefær
1 fed hvidløg
1 dl. soya
1 spsk. brun farin
1 tsk. ristet sesamolie
Olie til stegning
Fremgangsmåde
Skær kyllingen i mundrette tern og kom dem i en frysepose sammen med maizena. Ryst det hele godt sammen.
Rist sesamfrø på en tør, varm pande i 1-2 minutter. Tag dem af panden og gem dem til senere.
Nip evt. de små blade af broccolinien.
Skær den hvide del af forårsløgene, ca. 9-10 cm. Snit den grønne top og gem den til serveringen.
Steg broccolini og de hvide forårsløg i lidt olie på den varme pande, i et par minutter. Tag dem af og kom mere olie på panden.
Steg kyllingen på den varme pande et par minutter, eller til den er gylden.
Kom ingefær og hvidløg ved og steg kort, til kyllingen er gennemstegt.
Tilsæt soya og farin og kog op, til sukkeret er smeltet, og det hele er klistret og lækkert.
Smag til med sesamolie.
Servering
Anret kogte ris i dybe tallerkner eller skåle. Tog med stegt grønt, sticky kylling for forårsløgstoppe. Server med limebåde og evt. chiliolie til