Sticky kylling

...med broccolini

 

TIP:
Du kan lave retten på samme måde med tofu eller svinekød.

Nem og snasket hverdagsmad. Brug en almindelig broccoli i mundrette buketter, hvis det er nemmere at skaffe - og udskift de hvide ris med grove, hvis du er til den slags....

Tid: 30 min.
Personer: 2
Credits: Louisa Lorang

Ingredienser

  • 2 kyllingebryster
  • 2 spsk. maizena
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 300 g. broccolini
  • 1 bdt. forårsløg
  • 2 tsk. finthakket ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl. soya
  • 1 spsk. brun farin
  • 1 tsk. ristet sesamolie
  • Olie til stegning

    Fremgangsmåde

  • Skær kyllingen i mundrette tern og kom dem i en frysepose sammen med maizena. Ryst det hele godt sammen.
  • Rist sesamfrø på en tør, varm pande i 1-2 minutter. Tag dem af panden og gem dem til senere.
  • Nip evt. de små blade af broccolinien.
  • Skær den hvide del af forårsløgene, ca. 9-10 cm. Snit den grønne top og gem den til serveringen.
  • Steg broccolini og de hvide forårsløg i lidt olie på den varme pande, i et par minutter. Tag dem af og kom mere olie på panden.
  • Steg kyllingen på den varme pande et par minutter, eller til den er gylden.
  • Kom ingefær og hvidløg ved og steg kort, til kyllingen er gennemstegt.
  • Tilsæt soya og farin og kog op, til sukkeret er smeltet, og det hele er klistret og lækkert.
  • Smag til med sesamolie.

    Servering

    Anret kogte ris i dybe tallerkner eller skåle. Tog med stegt grønt, sticky kylling for forårsløgstoppe. Server med limebåde og evt. chiliolie til