Pikant kylling i fad
...nemt, lækkert og hurtigt
TIP: Drop evt. kyllingen og brug broccoli eller blomkål i stedet. Skal det være en vegetarret, så drop bacon og tilføj lidt røget paprika
Kylling i fad med pikant og grøntsager er en herlig grøntsagsspækket og meget mættende ret.
Jeg har rundet den lækre kyllingeret af med cremet pikant flødeost, en smule piskefløde, lidt bacon - hvilket gør at den bliver meget mættende, fyldig og er virkelig god.
Tid: 35 min.
Personer: 4
Credits: valdemarsro.dk
|
Ingredienser
2 kyllingebryster, i tern (eller strimler).
200 g. bacontern.
2 løg, finthakkede.
3 fed hvidløg, finthakkede.
3 porre, skåret i tynde ringe.
1 dåse hakket tomat.
1 spsk. tomatpuré.
2 rød peberfrugt, skåret i strimler eller små tern.
1 tsk. tørret timian.
1 tsk. spidskommen.
100-150 g. pikant flødeost.
1 dl piskefløde.
Olivenolie + evt. lidt smør til stegning.
Salt og friskkværnet peber.
Fremgangsmåde
Steg bacon sprød på en varm pande i lidt olie og sæt det til side på et stykke køkkenrulle.
Krydr kyllingestykkerne med salt og peber og brun dem af på en pande i lidt smør og fedtet fra bacon.
Læg kylling og bacon i et smurt ovnfast fad.
Sauter løg, hvidløg og porrer på den samme pande ved middelvarme, til løgene er bløde.
Kom hakkede tomater, tomatpuré, peberfrugt, timian, pikant flødeost og piskefløde på panden og rør det godt rundt.
Smag til med salt og peber.
Fordel saucen over kyllingestykkerne i det ildfaste fad og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i 20 minutter.
Drys rigeligt med hakket persille og timian inden servering og server med ris.
Servering
Serveres med kogte ris, kogt pasta eller gnocci