Pikant kylling i fad

...nemt, lækkert og hurtigt

 

TIP:
Drop evt. kyllingen og brug broccoli eller blomkål i stedet. Skal det være en vegetarret, så drop bacon og tilføj lidt røget paprika

Kylling i fad med pikant og grøntsager er en herlig grøntsagsspækket og meget mættende ret. Jeg har rundet den lækre kyllingeret af med cremet pikant flødeost, en smule piskefløde, lidt bacon - hvilket gør at den bliver meget mættende, fyldig og er virkelig god.

Tid: 35 min.
Personer: 4
Credits: valdemarsro.dk

Ingredienser

  • 2 kyllingebryster, i tern (eller strimler).
  • 200 g. bacontern.
  • 2 løg, finthakkede.
  • 3 fed hvidløg, finthakkede.
  • 3 porre, skåret i tynde ringe.
  • 1 dåse hakket tomat.
  • 1 spsk. tomatpuré.
  • 2 rød peberfrugt, skåret i strimler eller små tern.
  • 1 tsk. tørret timian.
  • 1 tsk. spidskommen.
  • 100-150 g. pikant flødeost.
  • 1 dl piskefløde.
  • Olivenolie + evt. lidt smør til stegning.
  • Salt og friskkværnet peber.

    Fremgangsmåde

  • Steg bacon sprød på en varm pande i lidt olie og sæt det til side på et stykke køkkenrulle.
  • Krydr kyllingestykkerne med salt og peber og brun dem af på en pande i lidt smør og fedtet fra bacon.
  • Læg kylling og bacon i et smurt ovnfast fad.
  • Sauter løg, hvidløg og porrer på den samme pande ved middelvarme, til løgene er bløde.
  • Kom hakkede tomater, tomatpuré, peberfrugt, timian, pikant flødeost og piskefløde på panden og rør det godt rundt.
  • Smag til med salt og peber.
  • Fordel saucen over kyllingestykkerne i det ildfaste fad og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i 20 minutter.
  • Drys rigeligt med hakket persille og timian inden servering og server med ris.

    Servering

    Serveres med kogte ris, kogt pasta eller gnocci