Kylling Cordon Bleu

...indbagt i butterdej

 

TIP:
Halvér evt. kyllingerbrysterne inden de bankes ud, hvis disse er meget store. Ellers kan retten godt blive lidt voldsom.

En spændende udgave af den klassiske panerede cordon bleu - hvor paneringen er skiftet ud med lækker sprød butterdej.

Tid: 60 min.
Personer: 5
Credits: tasty.co

Ingredienser

  • 4 kyllingebryster
  • 1 spsk. hvidløgspulver
  • 1 spsk. løgpulver
  • Salt & peber
  • 16 skiver emmenthaler (anden ost kan godt bruges)
  • 16 skiver god kogt skinke
  • 2 pakker butterdej
  • Sennep (sød fransk eller dijon alt efter smag)
  • 1 æg, pisket

    Fremgangsmåde

  • Læg kyllingerbrysterne i en skål
  • Kom hvidløgspulver, løgpulver og salt og peber over.
  • Fordel krydderierne godt på kyllingebrysterne.
  • Læg et kyllingebryst på et skærebræt inden i et stort stykke køkkenfilm.
  • Bank kyllingebrystet ud med en kødhammer eller kagerulle, til det er omkring 1 cm. tykt.
  • Gør det samme med de reserende tre kyllingebryster.
  • Fjern det øverste lag køkkenfilm.
  • Læg et lag ost og derefter et lag skinke ovenpå.
  • Rul kyllingebrystet sammen og læg det på et nyt stykke køkkenfilm.
  • Pak kyllingebrystet ind i køkkenfilmen.
  • Sno filmen i enderne og rul kyllingen så filmen strammes om kyllingen.
  • Fold enderne på filmen ind under kyllingen og læg pakkerne på en tallerken.
  • Sæt på køl i 30 minutter.
  • Skær og rul butterdejen ud til en passende størrelse, så kyllingebrystet kan pakkes ind.
  • Pensl butterdejen med sennep
  • Tag kyllingebrystet ud af køkkenfilmen og læg den nederst på butterdejen.
  • Rul butterdejen omkring kyllingen, tryk samlimgerme sammen og folden enderne ind under pakken.
  • Læg kyllingerpakkerne på en bageplade med bagepapir.
  • Pensl dem med pisket æg og krads evt. et dekorativt mønster i overfladen med en gaffel.
  • Drys med salt.
  • Bag kyllingepakkerne på 200° i 35-40 minutter, til butterdejen er mørk gyldenbrun og centertemperaturen er 75°.
  • Servering

    Serveres f.eks. med salat eller ovnkartofler samt lidt grønt.