Fajitas

...med kylling og peberfrugt

 

TIP:
Hvis man ønsker kan der selvfølgelig også kommes salat og andet grønt i fajitas - det bestemmer man helt selv.

En skøn, mexicansk ret med strimlet kyllingekød, peberfrugter, løg og en forrygende krydderiblanding med masser af smag. Helt simpel og lækker mad, som passer perfekt til en hverdag, men som også kan pimpes med masser af lækkert tilbehør og kolde øl til en helt lille mexicansk fiesta.

Tid: 40 min.
Antal: 10 stk.
Credits: Tabita Helena Otto

Ingredienser

Krydderiblanding

  • 4 tsk. stødt chili
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. sukker
  • 1 knust kyllingebouillonterning
  • 2 tsk. løgpulver
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 2 tsk. stødt spidskommen

    Kød- og grøntsagsblanding

  • 4 kyllingebryster
  • 1 stor gul peberfrugt
  • 1 stor rød peberfrugt
  • 1 stort løg
  • 10 tortillas
  • 2 limefrugter
  • Creme fraiche
  • Salsa
  • Revet cheddar (evt. også revet mozzarella)

    Fremgangsmåde

  • Bland krydderierne sammen og sæt krydderiblandingen til side.
  • Hak løget og skær de to peberfrugter i tern. Skær kyllingerbrysterne i strimler.
  • Rist krydderiblandingen af på en varm pande.
  • Kom herefter grøntsagerne på, tilsæt 1 dl. vand og steg i ca. 5 minutter.
  • Hæld grøntsagsblandingen i en skål.
  • På samme pande (uden af vaske den af), steges nu kyllingestrimlerne i lidt fedtstof.
  • Når de er næsten stegt, hældes grøntsagsblandingen over og der steges i ca. 5 minutter.

    Servering

  • Varm tortillaerne i ovnen (under sølvpapir) eller i mikrobølgeovnen (1 minut på fuld kraft).
  • Tag en tortilla og kom en god skefuld af kødblandingen på den øverste del af tortillaen.
  • Pres en limebåd over kødblandingen.
  • Kom derefter cheddar (og mozzarella på).
  • Herefter tomatsalsa og creme fraiche.
  • Fold den tomme halvdel af tortillaen over fyldet.
  • Fold derefter siderne ind. (kødnålen er ikke nødvendig)