Coq au vin
...så bliver det ikke mere fransk!
TIP: Du kan bruge en hel kylling, som du partere i stykker til retten. Eller købe en pakke med kyllingemiks. Gerne med ben og skind da det giver masser af god smag til retten
Coq au vin er ikke en ret man lige strikker sammen på 20 min. Til gengæld venter der et fantastisk måltid, hvis man kæler lidt for den.
Tid: 2,5 time
Personer: 8
Credits: James Price
|
Ingredienser
1 stor kylling
1 fl. rød bourgogne
Lidt god hønsebouillon
1 løg, grovshakket
2-3 fed hvidløg
1 gulerod i grove skiver
1 stængler blegselleri i grove skiver
3-4 nelliker
2 tsk. hele peberkorn
2 tsk. tørret timian
1 suppevisk - f.eks af laurbær, rosmarin og salvie
150 g. tørsaltet bacon
150 g. hvide champignon
15-20 perleløg
2-3 spsk. olivenolie
50 g. smør
1 spsk mel
Salt, peber og sukker
Fremgangsmåde
Kyllingene deles i ti stykke, så man ender med 2 lår, 2 overlår og 4 halve bryster samt de 2 vinger.
Krydr kødstykkerne godt med salt og peber og brun dem smukt i en stor gryde i olivenolien.
Fisk dem op og sæt dem til side.
Derpå sauteres løg, hvidløg, gulerødder og blegselleri - alt skåret i grove stykker - i samme gryde til de er bløde men ikke brune.
Tilsæt evt. lidt mere olie, hvis det skulle blive for tørt.
Drys melet over grøntsagerne og lad det stege med et øjeblik under omrøring.
Tilsæt en halv flaske rødvin samt krydderbuket, timian, peber og nelliker. Kom kødstykkerne tilbage i gryden.
Kom hønsebouillon ved til kødet er dækket. Læg låg på gryden og lad den snurre for svagt blus i ca. en time.
Imens skæres bacon ud i tykke strimler, som steges næsten sprøde på en pande og sættes til side.
Champignonerne renses, halveres eller kvartes, sauteres på panden i baconfedtet og sættes til side.
På panden kommes de rensede perleløg, 2 spsk smør lidt sukker, lidt salt og vand til det lige akkurat dækker løgene.
Sæt det over ilden og kog til vandet er væk og løgene begynder at karamelisere.
Tag løgene op når de er gyldenbrune og sæt dem til side.
Kog panden af med resten af rødvinen og lad den koge ind til det halve.
Fisk de møre hanestykker op af gryden og si sovsen.
Kassér indholdet af sien.
Kog evt. sovsen ind til yderligere velsmag og tilsæt endelig den reducerede rødvin.
Er sovsen for tynd, kan den jævnes med lidt maizena rørt op i vand, men den må ikke blive for tyk.
Kom kødstykkerne tilbage i gryden sammen med baconstykker, champignon, perleløg og sovs.
Varm retten igennem og smag til med salt og peber.
Servering
Serveres med hakket persille samt lun, sprød flute, eller kartoffelmos.