Coq au riesling

...den lyse udgave a Coq au vin

 

Kylling i cremet hvidvinssauce med champignoner og perleløg. Måske en ide til weekend'en?

Tid: 60 min.
Personer: 4
Credits: James Price

Ingredienser

  • 1 stor kylling.
  • 4 dl tør hvidvin, f.eks en tør riesling.
  • Et lille glas armagnac eller cognac.
  • 100 g. smør.
  • Lidt olivenolie.
  • 2-3 skalotteløg.
  • 200 g. champignon.
  • 20 perleløg.
  • 2,5 dl creme fraiche 38 %.
  • Salt og peber og lidt sukker.
  • Evt. lidt maizena.

    Fremgangsmåde

  • Kyllingene deles i ti stykke, så man ender med 2 lår, 2 overlår og 4 halve bryster samt de 2 vinger.
  • Hak skalotteløgene fint.
  • Rens champignonerne og skær dem i skiver.
  • Pil perleløgene. Det gøres nemt, hvis man først giver dem et opkog i vand, så kan de nærmest smuttes ud af skallerne.
  • Brun kyllingestykkerne i lidt olivenolie i en sautérpande til de er gyldne.
  • Krydr dem med salt undervejs.
  • Tag stykkerne op og sæt dem til side.
  • Kom finthakkede skalotteløg i panden og lad dem stege med til de begynder at blive klare.
  • Tilsæt champignoner og lad dem stege i nogle minutter.
  • Kom kyllingestykkerne tilbage i panden.
  • Hæld cognac på og flamber.
  • Hæld derpå hvidvin på, skru ned for blusset, læg låg på og lad retten simre roligt i en halv times tid.
  • Imens koges perleløgene i lidt vand, smør, salt og lidt sukker til de er møre.
  • Lad vandet koge væk så løgene glaseres.
  • Fisk kyllingestykkerne og og hold dem varme.
  • Kog evt. skyen lidt ind og tilsæt så creme fraiche.
  • Kog saucen igennem og smag til med salt og peber og evt. lidt koncentreret hønsekraft.
  • Kom kyllingestykkerne tilbage i saucen sammen med perleløgene og varm retten igennem.
  • Hvis saucen virker for tynd, jævnes den med lidt maizena rørt op i vand.

    Servering

    Server med persilledrys og en god kartoffelmos.