Burrito

...med kylling, bønner og ris

 

OBS: Opskriften er til 2 personer.

Super nem opskrift på Burrito. En god og traditionel burrito er noget af det bedste og hjemmelavet mexicanske mad du kan lave. En hjemmelavet burrito er rigtig nem at lave og resultatet bliver virkeligt godt.

Tid: 60 min.
Personer: 2
Credits: madrejsen.dk

Ingredienser

Kyllingefyld

  • 600 g kyllingefilet
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk paprika
  • 1/2 tsk spidskommen
  • salt
  • peber

    Ris og bønnefyld

  • 4 tortilla wraps (gerne fuldkorns tortilla)
  • 200 g færdiglavet ris (2 dl ukogte ris + 3 dl vand)
  • 1 dåse sorte bønner (færdig kogte)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt friske koriander
  • 1 lime (helst økologiske)
  • Tilbehør til Burrito
  • 1 dl revet cheddar ost
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 tomater
  • 1 rødløg
  • 1 avocado

    Fremgangsmåde

    Kyllingefyld

  • Klargør kyllingefileterne ved at fjerne det værste fedt.
  • Tryk derefter fileterne lidt flade med dine hænder.
  • I en skål blander du olie, paprika, spidskommen, salt og peber sammen til en marinade.
  • Vend kyllingen godt i marinaden og sørg for alle sider er dækket.
  • Steg kyllingen på en varm stegepande indtil den har en flot stegeskorpe og er gennemstegt.
  • Når de er færdige skal de sættes til side for at køle ned

    Ris og bønnefyld

  • Kog risene efter instruktionerne på emballagen.
  • Pil bladene af korianden. Finthak stilkene fra korianden og læg dem i en bunke.
  • Grovhak korianderbladene og læg dem i en anden bunke.
  • På en varm stegepande steges det presset hvidløg og de finthakket korianderstilke i ét minut.
  • Tilsæt de kogte ris og de drænede sorte bønner. Steg videre i fem minutter eller indtil ingredienserne begynder at være sprøde. Rør jævnligt.
  • Riv nu skallen af den økologiske lime ned i ris- og bønneblandingen og tilsæt halvdelen af de grofthakket korianderblade.
  • Vend rundt og fjern panden fra varmen.

    Hjemmelavet Burrito

  • Groft hak tomaterne og fint hak rødløget. I en lille skål blandes de to ingredienser sammen med saften fra limen og de resterende grofthakket korianderblade. Du har nu en lækker tomatsalsa.
  • Skyl salaten og groft hak det.
  • Skær den afkølede kyllingefilet i mindre stykker.
  • Rist en tortilla lidt blød på en brødrister eller en varm og tør stegepande i cirka et minut.
  • Fordel 1/4 af ris- og bønneblandingen langs midten af den lune tortilla.
  • Tilsæt en god portion tomatsalsa, en håndfuld hakket salat og en masse lækker kyllingefilet.
  • Tilsæt noget revet cheddar ost og en skefuld creme fraiche.
  • Indpak din hjemmelavet burrito og giv den en hurtig tur på en varm og tør pande. Dette sikre at osten smelter lidt og gør brødet lidt sprødt.n.