Bami Goreng
...indonesisk streetfood
Mie goreng (Indonesien) eller mee goreng (Malaysia), bedre kendt som Bami Goreng, betyder "ristede nudler.
Bami goreng er en indonesisk krydret ret med ristede nudler, grøntsager, kylling og rejer. det er en ret almindelig street food ret i Indonesien og
er let at lave som en hurtig og velsmagende hverdagsret.
Tid: 30 min.
Personer: 4
Credits: kikkoman.dk
|
Ingredienser
1 tsk. sambal oelek
3 spsk soya med ristet hvidløg
1 fed hvidløg, presset
0,5 pose peberrodsmos
4 spsk. planteolie eller solsikkeolie
2 gulerødder, snittet i små stænger
1 rød peberfrugt, udkernet og skåret i skiver
100 g sukkerærter, skåret igennem på langs
4 forårsløg, hakket
2 kyllingebrystfiléter skåret i små stykker
100 g ærter (frosne)
225 g ægnudler, kogt
200 g kogte og pillede rejer
1 stort æg, pisket
Fremgangsmåde
Bland sambal oelek, soya, hvidløg og peberrodsmos hvidløg sammen.
Varm 2 spsk. olie op i en wok, og svits gulerødderne og peberfrugterne i 2 minutter under omrøring.
Tilsæt sukkerærterne og forårsløgene, og lad det hele simre i yderligere 2 minutter.
Tag grøntsagerne op og stil grøntsagerne til side.
Varm endnu en spsk. olie op i wokken, og svits kyllingestykkerne i 2 minutter under omrøring.
Tilsæt de svitsede grøntsager, ærterne, nudlerne og rejerne, og hæld soya-hvidløgsblandingen over retten.
Sving alle ingredienserne rundt i wokken i 3-4 minutter, til det hele er rygende varmt, og stil wokken på lavt blus for at holde retten varm.
Varm resten af olien op på en lille pande, og lad æggemassen stivne på panden. Skær æggestanden i strimler, og fordel disse oven på nudelretten.
Servering
Serveres med æggestrimler, grofthakkede ristede peanuts og soya