Tigerrejer i tomat-flødesovs

 

TIP:
Gør meget ud af sovsen. Den skal smage af de ting der er i. Jævn den (kogning) INDEN rejerne kommer i.

Lav sovsen først. Når alle ingredienser er i sovsen, kan pastaen startes op - altså kog vandet op inden.

Istedet for pasta penne, så lav din egen pasta fettucine.

Tid: 30 min.
Personer: 4

Ingredienser

  • 3 poser rå tigerrejer med skal
  • 1 pose pasta penne (eller hjemmelavet)
  • 25 cocktailtomater
  • 2 mellemstore løg
  • 3 chilifrugter
  • 1 citron
  • 3 hele kinesiske hvidløg
  • 3 spsk. oregano
  • 2,5 dl. tør hvidvin
  • 4-5 dl. piskefløde
  • 2 tsk. tomatpuré
  • 2-2½ tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • Olivenolie

    Fremgangsmåde

  • Pil rejerne og fjern tarmstrengen
  • Skær tomaterne i grove tern
  • Hak løgene og chilifrugter fint
  • Varm olivenolien op og sautér d ehakkede løg i ca. ½ minut under omrøring.
  • Tilsæt hvidløg og hakket chili og lad det sautére i endnu ½ minut.
  • Tilsæt tomatpuré og rist den hurtigt (for at få syren ud)
  • Tilsæt hakkede tomater, salt og friskkværnet peber og lad det varme med i et minuts tid.
  • Hæld hvidvin ved og lad det koge, til spiritussen er væk (ca. 1½ minut).
  • Tilsæt piskefløde, tigerrejer, oregano og revet citronskal og lad det varme igennem til rejerne bliver røde. (Pas på at rejerne ikke får for meget, for så bliver de meget kedelige!).
  • Smag til og bland med den friskkogte pasta

    Servering

    Server straks, gerne med noget lækkert brød til.