Søtunge Walewska
...med pommes duchesse
TIP: Man kan godt bruge trøffelolie istedet for rigtige trøfler.
En af de mest ekstravagante retter med søtunge fra det franske køkken, opkaldt efter Maria Walewska, som var napoleons elskerinde
Tid: 40 min.
Personer: 4
Credits: Brdr. Price
|
Ingredienser
4 stk. søtunger
1 stk. lille kogt hummer
1 stk. trøffel
2-3 stk. skalotteløg
2 dl. Noilly Prat
2 dl. fiskefond
2 dl. piskefløde
2 stk. æggeblommer
50 g. revet gruyere
1 smule salt
1 smule peber
Pommes duchesse
1 kg. bagekartofler
100 g. smør
3 stk. æggeblommer
1 smule salt
1 smule peber
Fremgangsmåde
Læg fileterne side om side, foldet sammen i et smurt ildfast fad ovenpå lidt hakket skalotteløg.
Hæld Noilly prat over. Drys med salt og peber, og dæk med smurt bagepapir.
Bag i en forvarmet ovn på 200° i 5-6 minutter, til fisken er en smule undertilberedt.
Tag fadet ud og si forsigtigt væden over i søtungefonden. Hold fisken varm.
Tilbered en opbagning af smør, mel og fiskefond.
Tilsæt fløde og lidt hakket trøffel og kog igennem. Smag til.
Tag gryden fra varmen og rør æggeblomme og ost i saucen.
Pil kødet fra hummeren. Halen skæres i skiver, kødet fra kløerne flækkes og gemmes til pynt.
Flyt fiskefileterne over på et pænt ildfast serveringsfad, hvorpå der er sprøjtet en rand af pommes duchesse.
Læg stykker af trøffel og hummerhale inden i fileterne og dæk med saucen.
Stil fadet tilbage i ovnen ligeledes på 200 grader, i ca. 5-6 minutter.
Tænd herefter grillen og gratiner til kartoffelmosen har fået brune kanter.
Server fisken pyntet med trøffelstrimler og hummer.
Servering
Serveres som portionsanretning.