Gyldenstegt mørksej

...i jordskokkesuppe m/ bacontern

 

TIP:
Mørksej kan godt være meget "fisket". Er man ikke til det, kan torsk eller lyssej sagtens bruges.

Tid: 45 min.
Personer: 4

Ingredienser

  • 800 gram mørksejfilet
  • 300 gram jordskokker
  • 1 l. hønsebouillon (3 terninger)
  • 2½ dl. piskefløde
  • 1 pakke bacontern (ristede)
  • Grøn pesto

    Fremgangsmåde

  • Skræl jordskokkerne og skær dem i mindre stykker og kog dem møre i hønsebouillonen (ca. 45 minutter)
  • Blend de møre jordskokker og bouillon til en helt glat suppe.
  • Hæld suppen tilbage i gryden, kom piskefløden i og smag til med salt og peber (pas på med saltet, da der er salt i bouillonen)

  • Mørksejen skæres i portionsstykker, krydres med (hvid)peber og salt
  • Steg stykkerne gyldne og saftige på en varm pande i neutral olie (2½ minut på hver side)

    Servering

  • Læg den stegte fisk i dybe tallerkner og hæld den varme jordskokkesuppe i.
  • Fordel bacontern og må dryp af pesto (eller lad den enkelte gøre det på sin portion)