Madpandekage med røget laks

...og peberrodscreme

 

Tid: 60 min.
Antal: 6 stk.

Ingredienser

Pandekager

  • 50 g. hvedemel
  • 50 g. grahamsmel
  • ½ tsk. salt
  • 2 æg
  • 2½ dl. økologisk sødmælk
  • 1 spsk. neutral olie
  • Smør til stegning

    Dressing

  • 2 dl. creme fraiche 18%
  • 3 cm revet peberrod eller 40 g. færdigrevet peberrod
  • 3 spsk. finthakket dild
  • 1-2 forårsløg
  • 12 skiver røget laks

    Fremgangsmåde

    Pandekager

  • Bland de to slags mel og salt.
  • Pisk æg og mælk sammen og rør det i melet og tilsæt til sidst olien
  • Lad dejen hvile køligt i 30 min – og rør den op inden bagning
  • Bag 6 pandekager på en 24 cm. pande.
  • Stabl dem under folie så de holdes lune (eller varm dem i mikrobølgeovnen når de skal bruges)

    Dressing

  • Bland creme fraiche, fintrevet peberrod og dild og rør det sammen.
  • Smag til med salt og peber og lad dressingen trække i 30 minutter.

    Servering

  • Smør de lune pandekager med dressingen
  • Læg to lakseskiver på hver pandekage
  • Fold pandekagen
  • Drys med forårsløg der er skåret på skrå og krydr med salt og peber