Madpandekage med røget laks
...og peberrodscreme
Tid: 60 min.
Antal: 6 stk.
Ingredienser
Pandekager
50 g. hvedemel
50 g. grahamsmel
½ tsk. salt
2 æg
2½ dl. økologisk sødmælk
1 spsk. neutral olie
Smør til stegning
Dressing
2 dl. creme fraiche 18%
3 cm revet peberrod eller 40 g. færdigrevet peberrod
3 spsk. finthakket dild
1-2 forårsløg
12 skiver røget laks
Fremgangsmåde
Pandekager
Bland de to slags mel og salt.
Pisk æg og mælk sammen og rør det i melet og tilsæt til sidst olien
Lad dejen hvile køligt i 30 min – og rør den op inden bagning
Bag 6 pandekager på en 24 cm. pande.
Stabl dem under folie så de holdes lune (eller varm dem i mikrobølgeovnen når de skal bruges)
Dressing
Bland creme fraiche, fintrevet peberrod og dild og rør det sammen.
Smag til med salt og peber og lad dressingen trække i 30 minutter.
Servering
Smør de lune pandekager med dressingen
Læg to lakseskiver på hver pandekage
Fold pandekagen
Drys med forårsløg der er skåret på skrå og krydr med salt og peber