Karrysild

...uundværlig til det kolde bord

 

TIP:
Den færdige karrysild har godt af at stå i køleskabet et par timer inden servering.

Tid: 30 min.
Personer: 8
Credits: Poul Jensen

Ingredienser

  • 4 marinerede sildefiléter (gerne store norske)
  • 1 løg
  • 1 æble
  • 1 syltet agurk (eller asie)
  • 2 æg
  • 100 g. mayonaiase
  • 110 g. creme fraiche (18%)
  • 1 - 1,5 spsk. karry
  • 1 tsk. lys fransk sennep
  • Salt og peber
  • Persille eller karse
  • 2 æg

    Fremgangsmåde

  • Skræl æble og løg.
  • Skær æble, løg og agurk i små tern.
  • Skær de marinerede sild i mindre stykker.
  • Bland dem med æble-, løg- og agurkterningerne. Rør mayonaise, creme fraiche, karry og sennep sammen. Smag godt til med salt og peber Vend sildeblandingen i og bland det godt.

    Servering

    Serveres med æggebåde og persille- eller karsedusk.