Gratineret torsk
...med kartofler og porrer
Tid: 45 min.
Personer: 4
Credits: Ugebladet Søndag
Ingredienser
250 g. kartofler
2 porrer
250 g. torskefilet uden skind og ben
1½ spsk. hvedemel
3½ dl. mælk
Lidt revet eller stødt muskat
Salt og peber
½ citron
2 spsk. klippet dild
75 g. revet emmenthaler
Fremgangsmåde
Skræl kartoflerne og skær dem i grove skiver.
Forkog kartoflerne i letsaltet vand i 8 minutter.
Rens porrerne og skær dem i skiver.
Kog porrerne sammen med kartoflerne i det sidste minut.
Skær torsken i grove tern på ca. 4 x 4 cm.
Smelt 10 g smør i en tykbundet gryde.
Strø melet over og pisk det sammen.
Tilæt mælken lidt efter lidt og lad sovsen koge op og blive tyk (pisk i sovsen hele tiden).
Lad den småkoge i 5 minutter og rør i den nu og da.
Smag sovsen til med muskat, salt, peber og citron.
Kom kartofler og porrer i et smurt ovnfast fad sammen med fisken.
Krydr med salt, peber og dild.
Hæld sovsen ved og drys osten over.
Bag retten i ca. 15 minutter