Gratineret torsk

...med kartofler og porrer

 

Tid: 45 min.
Personer: 4
Credits: Ugebladet Søndag

Ingredienser

  • 250 g. kartofler
  • 2 porrer
  • 250 g. torskefilet uden skind og ben
  • 1½ spsk. hvedemel
  • 3½ dl. mælk
  • Lidt revet eller stødt muskat
  • Salt og peber
  • ½ citron
  • 2 spsk. klippet dild
  • 75 g. revet emmenthaler

    Fremgangsmåde

  • Skræl kartoflerne og skær dem i grove skiver.
  • Forkog kartoflerne i letsaltet vand i 8 minutter.
  • Rens porrerne og skær dem i skiver.
  • Kog porrerne sammen med kartoflerne i det sidste minut.
  • Skær torsken i grove tern på ca. 4 x 4 cm.
  • Smelt 10 g smør i en tykbundet gryde.
  • Strø melet over og pisk det sammen.
  • Tilæt mælken lidt efter lidt og lad sovsen koge op og blive tyk (pisk i sovsen hele tiden).
  • Lad den småkoge i 5 minutter og rør i den nu og da.
  • Smag sovsen til med muskat, salt, peber og citron.
  • Kom kartofler og porrer i et smurt ovnfast fad sammen med fisken.
  • Krydr med salt, peber og dild.
  • Hæld sovsen ved og drys osten over.
  • Bag retten i ca. 15 minutter