Hindbærflødeis
Tid: 30 min. (samt afkøling og indfrysning)
Mændge: 0,8 liter færdig is
Ingredienser
6 pasteuriserede æggeblommer
150 g. sukker (evt. rørsukker)
2,5 dl. piskefløde
4 dl. sødmælk
1 spsk. vaniliesukker
225 g. hindbær (optøede)
Fremgangsmåde
Pisk æggeblommer og sukkeret til en hvid og cremet æggesnaps.
Mos eller blend hindbærerne grundigt.
Hæld mælk, fløde og vaniljesukker i en gryde og kog det op (rør i det jævnligt)
Tag af varmen og lad det stå et minut.
Hæld mælke-flødeblandingen over æggesnapsen under kraftig omrøring - rør det godt sammen.
Hæld det hele tilbage i gryden og hæld de moste hindbær i.
Varm forsigtigt blandingen op mod kogepunktet. Rør konstant under processen.
Ved den første antydning af kogning tages gryden af blusset. Rør fortsat i blandingen.
Hæld massen tilbage i en skål, evt. igennem en sigte.
Lad blandingen køle (helt) af og kør den derefter på ismaskinen.