Ferskenflødeis
Tid: 30 min. (samt afkøling og indfrysning)
Mængde: 0,8 liter færdig is
Ingredienser
3 pasteuriserede æggeblommer
75 g. sukker (evt. rørsukker)
1,25 dl. piskefløde
2 dl. sødmælk
1 tsk. vaniliesukker
1 dåse ferskner, blendet uden væde
Fremgangsmåde
Pisk æggeblommer og sukkeret til en hvid og cremet æggesnaps.
Hæld mælk, fløde og vaniliesukker i en gryde og kog det op.
Tag af varmen og lad det stå et minut.
Hæld mælke-flødeblandingen over æggesnapsen under kraftig omrøring - rør det godt sammen.
Hæld det hele tilbage i gryden, tilsæt de purerede ferskner og varm forsigtigt blandingen op mod kogepunktet. Rør konstant under processen.
Ved den første antydning af kogning tages gryden af blusset. Rør fortsat i blandingen.
Hæld massen tilbage i en skål, evt. igennem en sigte.
Lad blandingen køle (helt) af og kør den derefter på ismaskinen.