Ferskenflødeis

 

Tid: 30 min. (samt afkøling og indfrysning)
Mængde: 0,8 liter færdig is

Ingredienser

  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 75 g. sukker (evt. rørsukker)
  • 1,25 dl. piskefløde
  • 2 dl. sødmælk
  • 1 tsk. vaniliesukker
  • 1 dåse ferskner, blendet uden væde

    Fremgangsmåde

  • Pisk æggeblommer og sukkeret til en hvid og cremet æggesnaps.
  • Hæld mælk, fløde og vaniliesukker i en gryde og kog det op.
  • Tag af varmen og lad det stå et minut.
  • Hæld mælke-flødeblandingen over æggesnapsen under kraftig omrøring - rør det godt sammen.
  • Hæld det hele tilbage i gryden, tilsæt de purerede ferskner og varm forsigtigt blandingen op mod kogepunktet. Rør konstant under processen.
  • Ved den første antydning af kogning tages gryden af blusset. Rør fortsat i blandingen.
  • Hæld massen tilbage i en skål, evt. igennem en sigte.
  • Lad blandingen køle (helt) af og kør den derefter på ismaskinen.