Chokoladekage

...klæg og lækker brownie

 

TIP:
Kom evt. hakkede hasselnødder eller hasselnødder i kagen. Det giver et ekstra lækert bid.

Denne brownie en chokoladedrøm, der kan få enhver kop kaffe til at nå helt nye højder.
Udover en varm kop kaffe, og selvfølgelig godt selskab, så smager brownies særligt godt med en portion kold vanilje is til. Den helt milde og søde vaniljeis spiller bare rigtig godt sammen med denne tunge chokolade bombe, som denne browniekage er

Tid: 60 min.
Antal: 12 store stykker
Credits: mariavestergaard.dk

Ingredienser

  • 250 g. smør
  • 200 g. chokolade, 50%
  • 275 g. sukker
  • 4 æg
  • 4 spsk. kakao
  • 1/4 tsk. salt
  • 200 g hvedemel
  • evt. flagesalt til servering

    Fremgangsmåde

  • Smelt smør og chokolade ved svag varme i en gryde og under hyppig omrøring. Lad chokoladeblandingen køle ned imens æggemassen forberedes.
  • Pisk æg og sukker hvidt og skummende med en elpisker. Dette trin kan tage helt op til 8-10min.
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål og si dem af flere omgange i æggemassen.
  • Vend forsigtigt æggemassen, så luften ikke slåes ud af kagedejen.
  • Vend forsigtigt chokoladeblandingen i kagedejen.
  • Vend kagedejen til den er glat og ensartet oh kom den herefter i en firkantet form på ca. 20 x 30 cm.
  • Bag kagen i ovnen ved 175° i ca. 25 min. Ved 20-25 min. bliver den meget blød i midten ligesom det ses på billederne. Stik dog altid en gaffel i kagen undervejs. Alle ovne bager forskelligt, så måske skal den have længere tid end 25 min. Drys lidt flagesalt over, når kagen er taget ud.
  • Lad chokoladekagen køle helt ned og gerne i køleskabet inden den skæres i passende stykker. Det er først ved afkølingen at kagen sætter sig. Hvis det er muligt, bliver kagen kun endnu bedre af at stå natten over i køleskabet for at sætte sig ordentligt. Dette især hvis man ønsker en meget blød midte.

    Servering

    Er fantastisk som dessertkage serveret med vaniljeis. Eller bare til en god kop kaffe