Koldhævede boller

...nemme morgenboller

 

TIP:
Havregryn kan erstattes af andre gryn, nødder eller frø.

De lækre boller er så nemme og kan varieres på mange måder og med forskelligt mel, gryn, frø og kerner. Derudover undgår man helt fuldstændig dej på fingrene, skal ikke bruge en røremaskine og opskriften er bare nem og god!

Tid: 15 min. (10 timer i alt)
Antal: 12 stk
Credits: valdemarsro.dk

Ingredienser

  • 5 dl lunkent vand
  • 10 g. gær
  • 5 dl. fuldkornshvedemel eller grahamsmel
  • 1 dl. finvalsede havregryn
  • 3 dl. hvedemel, evt. 1 dl. mere
  • 1 tsk. salt

    Fremgangsmåde

    Om aftenen

  • Rør vand og gær sammen i en stor skål.
  • Tilsæt fuldkornshvedemel og havregryn. Rør rundt med en grydeske, tilsæt hvedemel og salt.
  • Rør og mærk efter om dejen kan klare 1 dl hvedemel mere. Dejen skal fortsat være til at røre i, men uden at være helt lind og flydende.
  • Dæk skålen med låg og sæt skålen i køleskabet.

    Om morgen
  • Tænd ovnen for 250 grader varmluft. Tag dejen op med en spiseske og sæt dem på en bageplade med bagepapir, pensl med vand.
  • Skrue temperaturen ned til 220 grader varmluft lige inden bollerne skal i ovnen, sæt bollerne ind på miderste rille og bag i cirka 15 minutter. Lad bollerne køle lidt af på en rist inden servering.