Foccacia
...med hvidløg og rosmarin
TIP: Brug hvad du har af toppings. Tilsæt f.eks. oliven, hvis du kan lide det eller kom det kun på halvdelen af brødet - hvis alle ikke er vilde med det. Lige sådan med hvidløg. Prøv også at variere med forskellige oste på foccaciabrødet - parmesan, vesterhavsost, en smule blåskimmel osv.
Foccacia er herligt tilbehør til mange retter. året rundt - til sommerens grillaftener, til suppe, tapas, salater, mormorkøkkenet osv.
Tid: 2 timer .
Antal: 1 brød (6 personer)
Credits: valdemarsro.dk
|
Ingredienser
4 dl. vand
20 g. gær
0,5 dl. surdej, hvis du har (kan ellers undlades)
3 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
100 g. grahamsmel, eller fuldkornsmel
400 g. hvedemel
Topping
4 fed hvidløg, presset
2 stængler frisk rosmarin
1 tsk flagesalt
Fremgangsmåde
Rør gær ud i vand til det er opløst.
Rør derefter olie, salt og grahamsmel/fuldkornsmel i (samt evt surdej).
Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, mens der røres godt rundt og tilsidst æltes en dej, der er lidt klistret og blød.
Kom dejen i en skål, læg et rent klæde over og lad den hæve en times tid på køkkenbordet.
Smør et ovnfast fad på ca 23✕30 cm eller beklæd det med bagepapir.
Fold dejen et par gange på køkkenbordet og tryk den derefter ud i formen.
Lad den hæve 30 minutter mere.
Stik derefter dybe huller ned i brødet med fingrene, der lige er smurt med lidt olie.
Dryp derefter med olie og drys med rosmarin, hvidløg og flagesalt (og evt. ost).
Bag i en forvarmet ovn ved 200° varmluft i ca 15 minutter.
Servering
Drys evt med lidt frisk grøn rosmarin inden servering