Foccacia

...med hvidløg og rosmarin

 

TIP:
Brug hvad du har af toppings. Tilsæt f.eks. oliven, hvis du kan lide det eller kom det kun på halvdelen af brødet - hvis alle ikke er vilde med det. Lige sådan med hvidløg. Prøv også at variere med forskellige oste på foccaciabrødet - parmesan, vesterhavsost, en smule blåskimmel osv.

Foccacia er herligt tilbehør til mange retter. året rundt - til sommerens grillaftener, til suppe, tapas, salater, mormorkøkkenet osv.

Tid: 2 timer .
Antal: 1 brød (6 personer)
Credits: valdemarsro.dk

Ingredienser

  • 4 dl. vand
  • 20 g. gær
  • 0,5 dl. surdej, hvis du har (kan ellers undlades)
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 100 g. grahamsmel, eller fuldkornsmel
  • 400 g. hvedemel

    Topping

  • 4 fed hvidløg, presset
  • 2 stængler frisk rosmarin
  • 1 tsk flagesalt

    Fremgangsmåde

  • Rør gær ud i vand til det er opløst.
  • Rør derefter olie, salt og grahamsmel/fuldkornsmel i (samt evt surdej).
  • Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, mens der røres godt rundt og tilsidst æltes en dej, der er lidt klistret og blød.
  • Kom dejen i en skål, læg et rent klæde over og lad den hæve en times tid på køkkenbordet.
  • Smør et ovnfast fad på ca 23✕30 cm eller beklæd det med bagepapir.
  • Fold dejen et par gange på køkkenbordet og tryk den derefter ud i formen.
  • Lad den hæve 30 minutter mere.
  • Stik derefter dybe huller ned i brødet med fingrene, der lige er smurt med lidt olie.
  • Dryp derefter med olie og drys med rosmarin, hvidløg og flagesalt (og evt. ost).
  • Bag i en forvarmet ovn ved 200° varmluft i ca 15 minutter.

    Servering

    Drys evt med lidt frisk grøn rosmarin inden servering