Blinis

 

TIP:
Hold blini'erne lune i ovnen, i en beholder med låg.

Tid: 2 timer.
Personer: 6
Credits: Brødrene Price

Ingredienser

  • 200 g. boghvedemel
  • 200 g. hvedemel
  • 1 stor tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • Lidt honning
  • 1,2 dl. vand
  • 3 dl. tykmælk
  • 4 æg, delt i blommer og hvider
  • 1 stor spsk. smør, samt klaret smør til bagning

    Fremgangsmåde

  • Bland de to slags mel med bagepulver og salt
  • Rør vand, tykmælk, æggeblommer og honning grundigt ind i dejen
  • Sæt den et lunt sted i en times tid
  • Pisk æggehviderne stive og vend den i dejen sammen med det smeltede smør
  • Bag små tykke pandekager på en blinis pande. Har man ikke sådan en, kan de også bages på en stor teflonpande. Man skal bare passe på, at pandekagerne ikke kommer til at røre hinanden og at de ikke bliver mere end 8-10 cm i diameter.

    Servering

    Server dem lune med kaviar (lakserogn, stenbiderrogn eller lögrom) eller røget laks, sammen med creme fraiche, rødløg og dild.