Blinis
TIP: Hold blini'erne lune i ovnen, i en beholder med låg.
Tid: 2 timer.
Personer: 6
Credits: Brødrene Price
|
Ingredienser
200 g. boghvedemel
200 g. hvedemel
1 stor tsk. bagepulver
1 tsk. salt
Lidt honning
1,2 dl. vand
3 dl. tykmælk
4 æg, delt i blommer og hvider
1 stor spsk. smør, samt klaret smør til bagning
Fremgangsmåde
Bland de to slags mel med bagepulver og salt
Rør vand, tykmælk, æggeblommer og honning grundigt ind i dejen
Sæt den et lunt sted i en times tid
Pisk æggehviderne stive og vend den i dejen sammen med det smeltede smør
Bag små tykke pandekager på en blinis pande. Har man ikke sådan en, kan de også bages på en stor teflonpande. Man skal bare passe på, at pandekagerne ikke kommer til at røre hinanden og at de ikke bliver mere end 8-10 cm i diameter.
Servering
Server dem lune med kaviar (lakserogn, stenbiderrogn eller lögrom) eller røget laks, sammen med creme fraiche, rødløg og dild.